Az 1xBet egy megbízható bukméker curaçaói licenc alapján

A közelmúltban egy kisebb sportoldalon megjelent médiajelentéssel összefüggésben, amely pontatlan adatokat közölt az 1xBetről, úgy véljük, hogy helyénvaló hivatalos tájékoztatást adni, úgy, hogy az teljes mértékben megfeleljen a valós helyzetnek.

Az 1xBet egy vezető globális bukmékermárka, amely számos nemzetközi piacon rendelkezik engedéllyel, köztük Curacaón, amely több globális szerencsejáték- és fogadási vállalatnak ad otthont. Az 1xBet nem ütközött problémákba a curacaói licencével kapcsolatban, így az továbbra is érvényes. Mindazonáltal, az 1xBet és a franchise-ok továbbra is teljesítik az ügyfelekkel és partnerekkel szembeni kötelezettségeiket.

Minden ezzel ellentétes jelentés alaptalan. Az 1xBet arra kéri a sajtó érdeklődő tagjait, hogy körültekintően ellenőrizzék a tényeket, és ne hagyatkozzanak megalapozatlan pletykákra.

2023. január 20-án a Josimaron, egy kevésbé látogatott sportoldalon megjelent egy cikk, amelyben azt állították, hogy az 1xBet “csődöt jelentett”. A Josimar a múltban alkalmanként foglalkozott csak az 1xBet-tel, miközben beszámolói tele voltak ténybeli pontatlanságokkal, és ez alól a mostani cikk sem kivétel. A cikk csupán kitaláció, illetve véletlenszerű, valóság- és tényalap nélküli állítások egyvelegeként írható le.

Ebben az esetben azonban márkánk hírnevéről van szó, így szeretnénk cáfolni a cikkben szereplő “információkat”.

Az állítás szerint az 1xBet “a héten csődöt jelentett”. Ez persze teljesen nonszensz. Az 1xBet az egyik leggyorsabban növekvő és legnagyobb szerencsejáték márka a világon.

Mindazonáltal, a cikk szerint az 1XCorp, ami egy curacaói cég, az 1xBet “tulajdonosa”. Ez szintén nem igaz. Az 1xBet székhelye Cipruson van, több ezer alkalmazottal.

Arról is szót ejtenek a cikkben, hogy az 1xBet egy “orosz bukméker”. Ez is kitaláció. Az 1xBet egy globális szerencsejáték-márka, ráadásul amíg központja Cipruson található, Latin-Amerikában, Európában, Afrikában és Ázsiában is működik franchise-modellen keresztül. Termékei és szolgáltatásai Oroszországban és Fehéroroszországban blokkolva vannak.

Ráadásul, azt is megemlíti, hogy az 1XCorp csődje az Alapítvány az Online Szerencsejáték Áldozatainak Képviseletéért (SBGOK) által indított keresethez kapcsolódik, amely állítólag “olyan ügyfeleket képvisel, akik azt állítják, hogy nagyjából 830 000 euró” nyereményt követelnek maguknak. Azt is írták, hogy Oroszországban is létezik egy hasonló ügy, többek között azt sugallva, hogy “az 1xBet elvesztette az oroszországi működési engedélyét”. Szeretnénk sorra venni ezeket az állításokat, mivel úgy gondoljuk, hogy magyarázatot igényelnek.

Az 1xBet márka több millió ügyféllel rendelkezik, akik több tízmillió sportfogadást kötnek szerte a világon. Az 1xBet minden törvényes nyereményt teljes egészében és késedelem nélkül kifizet. Nagyon kis számban fordul elő, hogy az 1xBet vagy franchise vállalkozásai gyanús fogadásokat és/vagy szabálytalan fogadási mintákat azonosítanak akár kézi, akár automatikus megfigyelőrendszerek segítségével. Ez viszont a szerencsejáték-iparban bevett gyakorlat. Abban az esetben, ha úgy véljük, hogy a nyeremények nem jogszerűek és a feltételeket megszegték, fenntartjuk a jogot, hogy a nyeremények kifizetését további vizsgálatig visszatartsuk, és valószínűleg további információkat kérünk az érintett számlatulajdonosoktól. Abban az esetben, ha a vizsgálatunk megállapítja, hogy a szerződési feltételeinket megszegték, a nyereményeket visszatartjuk, a szerződésünkben foglaltaknak megfelelően. Ezek a vitatott nyeremények azok, amelyeket Curacaón keresnek.

Ami az orosz piacot illeti, az 1xBet nem veszíthette el az ottani engedélyét, mivel kezdettől fogva nem rendelkezett vele. A kereset egy másik oroszországi bukmékeri vállalkozásra vonatkozik, amely nem az 1XBet tulajdonában van, és nem is az irányítása alatt áll.

A cikk szerint az 1xBet “biztosította az engedélyeket” az ukrajnai működéshez, és az engedélyt “visszavonták”. Ez szintén nem igaz. Az 1xBet 1 millió dolláros adományt juttatott a Vöröskereszt ukrajnai segélyprogramjának, ami az egyik legnagyobb felajánlás volt az iparágban. Ami pedig azt a felvetést illeti, hogy elveszíti az engedélyét Ukrajnában, ez megint csak nem igaz. Több ukrán cég is kifejezte érdeklődését az 1xBet licencének franchise alapon történő használata iránt, de az 1xBetnek soha nem volt engedélye az országban.

Releváns hírek