Mennyit fogadni egy sporttalálkozóra?

Annak eldöntése, hogy mennyit kellene fogadnia egy sportmérkőzésre, sok változótól függ. Ha úgy gondolkodik a bankrolljáról, mint egy másik költségvetésről, akkor nem létezik jó, vagy rossz válasz a cikk címében feltett kérdésre.

A tét összege számos tényezőtől függ. Ami az egyiknél működik, az a másiknál azonnal az első napokban meghiúsulhat.

Mennyit kellene az embernek költenie az ételre? Ez a családja nagyságától függ, hogy a tagjai számára vannak-e előírt diéták az étrendükben,  és azon is, hogy mennyi ideig kell kitartaniuk az étellel.

Ugyanez vonatkozik a sportfogadások költségvetésére is.

Ahelyett, hogy egy bizonyos véleményt erőltetnénk Önre, három különböző módszert fogunk megosztani Önökkel, hogy hogyan megközelíteni ezt a problémát. Ennek köszönhetően eléggé tájékoztatott lesz ahhoz, hogy a saját (helyes) döntését meg tudja hozni.

Annak érdekében, hogy ezek a gondolkodási módok a fogadás nagyságáról a lehető legszemléltetőbbek maradjanak, három különböző ember szemszögéből nézzük őket.

A rajongó nézete

Sportrajongónak lenni azt jelenti, hogy hűséges a kedvenc csapatához, függetlenül attól, hogy emelkedést vagy bukást tapasztal. Rajongónak lenni vak odaadást, vak bizalmat és vak engedelmességet jelent.

Egy jó rajongót egy odaadó vallási fanatikushoz lehetne hasonlítani. Egy jó rajongónak lenni a sportfogadásban azt jelenti, hogy arra fogadni, amit Önnek a vallása ad meg. Amikor a sportra fogad, akkor úgy tesz, mint egy sport fanatikus. 

Ezért a sportrajongók nem foglalkoznak olyan dolgokkal, mint a bankroll védelem. Amikor csapatuk a pályán van, akkor annyit fogadnak rájuk, amennyit az edott pillanatban megengedhet magának. Ezt a sérülésektől, kontextustól, időjárástól és egyéb fontos tényezőktől függetlenül teszik.

Az odaadó sportrajongók a legtöbb esetben rossz fogadók. Nagy sportrajongónak lenni azt jelenti, hogy áldozatokat kell hozni – nem fogják feláldozni a rajongó állapotát azért, hogy ügyes fogadásokat kössenek.

A sportrajongók úgy gondolják, hogy mindenkinek olyan fanatikusnak kellene lennie, mint ők. Miért?

Mert ha Ön egy sportrajongó, a sport nézése sokkal szórakoztatóbb. Ha ezek mellet fogad is a sportfogadásra, az még egy osztállyal jobb. Természetes, hogy a fogadásokkal a srácokra sok pénzt veszít, de ez a csapat mindenesetre mindig itt lesz az Ön számára. .

Egy fejlett sportfogadó nézete

Egy fejlett sportfogadónak lenni azt jelenti, hogy a pénzére befektetésként gondol.

A fejlett sportfogadók különbözőek – egyesek az agresszív fogadást részesítik előnyben, mások konzervatívabbak. Függetlenül attól, hogy Ön melyik fejlett fogadók csoportjához tartozik, ez egyértelmű jele annak, hogy komolyan gondolkodik a hobbijáról.

A tét nagyságának meghatározása nagy probléma még egy fejlett fogadó számára is. Azonban az után, hogy elolvas néhány cikket és számot, általában úgy értékeli ki, hogy a tét nem haladhatja meg a teljes bankroll 1% -át.

Ez az összeg elég alacsony ahhoz, hogy ellenálljon minden hosszú veszteség sorozatnak. És bizonyos esetekben ezek kiegészíthetőek a fogadással a bankroll 2% vagy 3% -ával.

Ha Ön az agresszívabb fogadók közé tartozik, vagy általában 1,80 -nál vagy akár 1,50 -nél alacsonyabb szorzókat választ, akkor az alap tét nagyságát akár a bankroll 3% -ára is növelheti, azzal, hogy kivételes esetekben a pénze akár 5 % – val is fog fogadni. Ebben az esetben azonban valóban nagyon óvatosnak kellene lennie, mert a pénz gyorsabban fogy, és a fogadási számláján egészen a nullára jutni nagyon lehangoló.

Érthetően itt is érvényes az általános szabály, hogy tudnia kellene, hogy milyen eredményt szeretne elérni, és mennyi ideig tart ki a bankrollja.

A tét  helyes méretének elsősorban az alapos kutatásából és az Ön filozófiájából kellene kiindulnia. A statisztikák gyakran azt sugallják, hogy bizonyos esetekben ideális az alap tétet megduplázni vagy akár megháromszorozni. 

Ha azonban nem szeretne időt vesztegetni a felmérésekkel, akkor azt javasoljuk, hogy tartsa be a tét méretét, amely nem haladja meg a bankroll 1% -át.

A befektető nézete összpontosítva a kockázatos műveletekre

Befektetőnek lenni összpontosítva a kockázatos műveletekre azt jelenti, hogy nem bánja kockáztatni egy kis plusz pénzt, ha sok pénzt nyerhet velük. Ezeket a befektetőket egy rajongó és egy fejlett fogadó keverékének lehet tekinteni, ami ugyan nem kizárt, de egyébként ez eléggé nem valószínű.

Tekintettel arra, hogy a befektető, aki a kockázatos műveletekre öszpontosít, általában nagyon magas szorzókra fogad (például a pontos eredményre, a góllövőre stb.), a bankrolljának valamivel nagyobbnak kellene lennie, és a tétjének a bankrollhoz viszonyítva kisebbnek kell lennie. A nyeremények ilyen esetben jóval alacsonyabb gyakorisággal érkeznek, bár a nyeremények nagysága a megfelelő sikerességgel jó eredményeket hozhatnak.

Még ebben az esetben sem említhetjük a pontos számokat – ez megint attól függ, hogy mennyire kockázatosak a fogadásai (vagy mennyire sikeresek). De mondhatok egy példát. Az egyik ismerősöm az NHL gólszerzők fogadására specializálta magát. A bankrollja 1 000 000 forint, tétje általában 2 000 forint. Amikor egy “forró” lehetőségről van szó, ezt a tétet 4 000 vagy maximum 5 000 forintra emeli. Fogadjon jó szorzókkal a 22bet fogadóirodával.


melbet Portugal

Releváns hírek