Veszély a valószínűségek értékelésénél az intuíció segítségével

Tudja, hogy miért rossz ötlet a kedvenc csapatára fogadni? Egy azonos okról van szó, mint az, ami a különböző sorsolások népszerűsége mögött áll, és ez azt okozza, hogy az emberek számára a valószínűségek értékelése a külömböző ritka eseményekre olyan igényes.

Élénk képzelet vagy szellemi illúzió

Nem nézve a valószínűséggel végzett munka előnyeire, a fogadók továbbra is hajlamosak fogadni az A csapatra a B csapat ellen, egyszerűen azért, mert hiszik, hogy az A csapat nyerni fog. Egy egyszerű meggyőződésről van szó, amelyet nem támasztanak alá elemzések és tények.

Az emberi képzelet nagyon erős. Problémákba juthat emiatt a fogadás esetében is. 

A kutatások kimutatták, hogy az emberi képzelet nagy szerepet játszik ebben a téveszmében. Például, ha elképzeli, hogy nyer a lottón, és elkezd azon gondolkodni, hogy mit vásárolna a nyert pénzzel, akkor ennek a téveszmének az áldozata lesz – ugyanis hirtelen jobban elkezd hinni abban, hogy valóban nyerhet. A győzelem esélye azonban továbbra is ugyanolyan csekély, mint öt perccel ezelőtt.

Ez az elv a fogadásokra is érvényes – a fogadás a kedvenc csapatára vagy a kedvenc játékosára rossz azért, mert az érzelmi köteléke élénkebb ötleteket generál a kívánt eredményről. Így önmaga “tolja a labdát a kapuba”, és túlbecsüli annak a valószínűségét, hogy valóban az elképzelései szerint ér véget a meccs.

Hogyan lehet a valószínűséget szorzóra alakítani?

Ha a saját fogadási stratégiáját szeretné megalkotni, előbb vagy utóbb rátalál a szükségletre a megszerzett valószínűséget fogadási szorzókra konvertálni. Ugyanis csak ilyen módon lehet kideríteni, hogy rátalált-e egy előnyös fogadásra, tehát value bet-re. Akár a 22bet fogadóirodánál, esetleg az 1xbet-nél. Ebben a cikkben tanácsolom Önnek, hogyan lehet a valószínűséget szorzóra konvertálni.

A valószínűség

Megérteni a valószínűségnek a szerepét a fogadásban kulcsfontosságú tényező.

A valószínűség konvertálása szorzóra egyszerű, de ismernie kell az alapképletet. Ez a képlet így hangzik:

100 / valószínűség = x

Ahol a “valószínûség” egy általunk elért (becsült, vagy a fogadási stratégia alapján kiszámított adott eredmény valószínűsége), az “x” pedig ennek a valószínűségnek a megfelelõ szorzója.

  1. példa:

Tehát ha azt találjuk, hogy Chelsea győzelmének a valószínűsége 70%, akkor a következő számításokhoz jutunk:

100/70 = 1,42

Az 1,42 szorzó 70% -os valószínűségnek felel meg. Ha value bet-et szeretnénk fogadni, akkor ilyen körülmények között legalább 1,55-ös szorzót kell kapnunk. Az általunk kiszámított szorzó és a felajánlott szorzó közötti különbség az az érték, amely hosszú távon eredménykülönbséget és így profitot biztosít számunkra.

  1. példa:

Ha 45% -ra becsülnénk annak valószínűségét, hogy Atlético Madrid megnyeri a meccset  Villareal-al, akkor a fenti képletet a következőképpen teljesítenénk:

100/45 = 2,22

Ha value bet-et akarunk fogadni, akkor ismét erre a fogadási lehetőségre legalább 0,10 értékkel magasabb szorzóval kell fogadnunk, mint az általunk kiszámított szorzó (ideális esetben egy kicsit még magasabbal). Például, ha 2,00 szorzóval fogadunk, akkor rossz üzletet kötünk, és hosszú távon veszteségesek leszünk ezekkel a fogadásokkal.

Összegzés

A döntéshozatali folyamat során számos tényező befolyásolja Önt öntudatlanul. Ezek a tényezők azonban a legtöbb esetben nem kívánatosak. A sportfogadás során a nyers tényekre kell összpontosítania – az alap egy alapos mérkőzés előtti elemzés. Az intuíció és érzelem ritkán hoz valami jót az “üzletbe”.

Releváns hírek