Teszt: Biztos fogadások a kosárlabdára és röplabdára nem egészen olyan „biztosak”

Ezúttal a tesztemre egy olyan fogadási stratégiát választottam, amely biztos kosárlabda- és röplabda fogadásokat népszerűsít.

Biztos fogadások (sure bets) kosárlabdára  ugyan létrejönnek, de nem olyan gyakran, mint amennyire szükségünk van rájuk.

Ez a stratégia konkrétan a biztos fogadásokon alapul, egy olyan fogadási stratégián, amelyben a fogadók két ellentétes eredményre fogadnak olyan szorzóval, hogy a mérkőzés végén bármilyen eredménnyel nyereséget termelnek. Például 2,20-as szorzóval 2,5 gól felettire, majd 2,20-as szorzóval 2,5 gól alattira fogad, mindkét esetben 10 000 forinttal, így a meccs végén 2000 forint nyeresége lesz az eredménytől függetlenül. 

Természetesen, hogy biztos fogadást tegyen, meg kell várni, amíg a szorzó megfelelően mozogni fog. Ha nem történik ilyen mozgás, akkor biztosan nem szívja az ujjából a biztos fogadást ki, még akkor sem, ha szétfakad sem. Éppen ez a stratégia ígér jó lehetőséget a biztos fogadások létrehozására.

Konkrétan kosárlabda- vagy röplabda-mérkőzésekre való fogadásról van szó, ahol a mérkőzés eredménye a játék jellegéből adódóan nagyon gyorsan változik. Ennek a stratégiának a kulcsa a fogadás a favoritra, aki éppen veszít a meccsen, és akinek 2,00 feletti szorzója van. Ilyen esetben feltételezhető, hogy a favorit hamarosan visszatér a játékba, és emiatt gyorsan fordul a szorzó, és Ön jó áron “ellentétesen” is fogadhat. És itt van a kutya elásva.

A stratégia csak elméleti szinten működik

Igaz, hogy a kosárlabda- és röplabda-mérkőzéseken (inkább a kosárlabdánál) a játék jellegéből adódóan gyakran változik a vezető  csapat, de ez nem mindig van így. Vannak olyan esetek is, amikor egy outsider vezeti a meccset, és végül sikeresen be is fejezi a meccset, anélkül, hogy lehetőséget kínálna egy kontra fogadásra.

Az ilyen veszteségek meglehetősen alkalmiak, de nem egészen kivételesek. És amint egy ilyen meccs nem sikerül, bajban vagyunk, például le kell számítanunk a veszteséget.

Ezt a stratégiát szigorú tesztelésnek vetettem alá (a szokatlanul nagy mennyiségű adat miatt nem tudtam back tesztet készíteni). A tesztelés keretében összesen 42 kosárlabdameccset és 15 röplabdameccset figyeltem.

Összesen 25 kosárlabdameccs adott esélyt arra, hogy fogadást tegyek egy vesztes outsiderre azzal a lehetőséggel, hogy lehetőséget készítsek a biztos fogadásra. Azonban ezek közül csak 19 meccs adott esélyt a biztos fogadás tényleges befejezésére is, tehát hogy ellene is tudjak fogadni. A röplabda meccsek esetében csak 2 biztos fogadást észleltem.

Ha számokban fogalmazom meg, ez még érdekesebb lesz. Összességében 19%-os veszteséget könyveltem el ezzel a stratégiával.

Lehet, hogy most valaki felkiált azzal, hogy kevés volt a tesztmeccs, vagy egy kis türelemmel sikerülne, de én ezt nem hiszem. Az elképzelés a sure bet elkészítésére egy egyszerű állítás alapján, hogy a kosárlabdában gyakran változik a vezető csapat, egyszerűen téves már az első pillantásra. Erre a dologra egyszerűen nem lehet emlékezni. A kosárlabdában a vezetés ugyan gyakran változik, ugyanakkor gyakran előfordul, hogy az outsider nyer. Legalábbis gyakrabban, mint az ehhez a stratégiához megfelelő lenne.

A teszt eredménye

Ezért egyértelműen el kell utasítanom ezt a stratégiát. Még ha a lehető leggondosabban keresi is a meccseket, a meccs alakulását nem lehet felbecsülni. És ahelyett, hogy profitot termelne, vesztességet hoz. Jobb, ha nem is kezd el fogadni ezzel a stratégiával. Hiszen létezik sok más, megbízhatóbb és elsősorban profitáló stratégia. Ezekkel fogadjon, akár a 22bet-nél. 

Releváns hírek