Odds fogadások – néhány információ a sportfogadásról 2. rész

Mi a társadalmi fogadás?

A társadalmi fogadások olyan fogadások, amelyek társadalmi kérdésekhez kapcsolódnak, vagyis a lakosság többségéhez közel álló témákhoz. A társadalmi fogadások közé tartoznak például egy bizonyos tévésorozat vagy valóságshow jövőbeli eseményeire tett fogadások, vagy a vaj árának alakulására vonatkozó fogadások, vagy a fogadások az év egy adott napján és óráján mért hőmérsékletére.

Egészen a közelmúltig a társadalmi fogadásokat Magyarországon nem nagyon támogatták a fogadóirodák, de az utóbbi években egyre növekszik a társadalmi fogadások kínálata. A társadalmi fogadás legnagyobb szolgáltatói közé tartoznak a 22bet, 20bet, vagy az 1xbet.

Odds fogadások – hogyan lehet keresni velük?

Amint azt az odds fogadás definicióját a cikk első részében megfogalmaztuk, az odds fogadásokban a fogadók célja a fogadás megnyerése, azaz pénzt keresni. Ezért előbb-utóbb minden fogadó felteszi magának a kérdést, hogyan lehet pénzt keresni a szorzós fogadással (kivéve, ha nem egy természetes tehetségről van szó, aki az első pillanattól kezdve nyer, amiben komolyan kételkedünk).

Természetesen az oddsfogadás nem könnyű. Ha ez könnyű lenne, mindenki pénzt keresne vele, ami teljesen tönkretenné a fogadóirodákat. Mi gyakran tanácsoljuk Önnek, hogyan lehet pénzt keresni fogadásokkal a  bbbet-hu.com weboldalon. Ha sikeres fogadóvá akar válni, javasoljuk, hogy kezdje el A fogadás iskolája részben, majd menjen át néhány alapkoncepción, különös tekintettel az értékfogadásra (value betting) és a bankroll kezelésre.

Tippek az odds fogadásokra 

Az odds fogadásokon az a szép, hogy ha éppen nem is nagyon ért hozzá, de pénzt kereshet a segítségével. Ez abból az okból van így, mert sok jó fogadó ingyen osztja meg a tippjeit. Ha sikeres szeretne lenni, elég csak figyelni a tippjeiket az odds fogadásokra és azonnal már nyert is. De vigyázat! Ha profitot szeretne elérni, akkor a fogadásnál a sikeres fogadók szerint be kell tartania mint a helyes tippeket (például az ázsiai hendikepeket) úgy a szorzók helyes értékét is. Ha a szorzó csökken, akkor nincs értelme fogadni vele (veszít az értékéből – value-ből).

Fizetett fogadási szolgáltatások

Az odds fogadási tippeket a fizetett fogadási szolgáltatások is nyújtják. Ezekre a fogadási szolgáltatásokra vigyázzon! A legtöbbjük csaló, csak egy kis része értékesíti a ténylegesen nyerő (jövedelmező tippeket). Néhány cikkben már tanácsoltuk Önnek, hogyan leleplezni a csaló fogadási szolgáltatásokat.

A fogadási szorzó kiszámítása

A nyereséges fogadás szempontjából kulcsfontosságú, hogy képes legyen kiszámolni (vagy legalább nagyjából meghatározni) annak a valószínűségét, amellyel egy adott fogadási lehetőség bekövetkezik. A második lépésben ezt a valószínűséget át kell konvertálni szorzóra, és végül összehasonlítani ezt a szorzót a fogadóiroda ajánlatával, például a 22bet, 20bet, vagy 1xbet-nél. Ha a fogadóiroda magasabb szorzót kínál, mint amit Ön becsült a valószínűségével, akkor Önnek fogadnia kellene.

Természetesen a fogadási szorzók kiszámítása nem teljesen egyszerű, erre meg kell szereznie a megfelelő érzést. A fogadási szorzók kiszámítását külön cikkben tanácsoltuk, csupán néhány egyszerű lépésben. Hisszük, hogy egy kis elszántsággal ezt meg tudja tenni. 

Számológép a fogadási szorzókra

Az odds fogadások legjobban a számolásról szólnak, és bár nem bonyolult számolásról van szó, a különböző típusú fogadási számológépek sok időt takaríthatnak meg. Számos webhelyen talál fogadási szorzó kalkulátort, ázsiai hendikep kalkulátort, odds konverziós kalkulátort (tizedes / amerikai / tört, stb.), valamint holland számológépet is. Használja ezeket a kiegészítő fogadási kalkulátorokat, ezek teljesen ingyenesen elérhetőek!

Releváns hírek