Mire következtethetünk a rossz szezonkezdetből?

Az előző cikkben elárultuk, mit várhatunk azoktól a csapatoktól, amelyek jól kezdik az új szezont.

A rossz szezon kezdettől feltételezni lehet a value-t, tehát értéket is némelyik mérkőzések eredményeinek a tippelésénél akár a 22bet bukmékernél.

Ebben a cikkben a változatosság kedvéért arra fogunk összpontosítani, hogyan boldogulnak azok a csapatok, amelyek az új szezon elején kínlódanak, tehát nem érnek el jó eredményeket (akár ezt várjuk, akár nem).

Azokra a csapatokra összpontosítunk, amelyek az elmúlt öt szezonban hat mérkőzésük után a Premier League utolsó hat helyén szerepeltek.

Ha összehasonlítjuk a legrosszabb csapatok eredményeit az első hat mérkőzés után, gyakorlatilag ugyanazokat az információkat kapjuk, mint a példában  az előző cikkben. Az utolsó 30 csapat közül, amelyek a szezon első 6 mérkőzése után a Premier League utolsó 6 helyére jutottak, a szezont a legrosszabb 6 csapat között fejezték be (beleértve 12 kiesőt is). Mindössze négy csapat végzett a tabella élén, miután rosszul kezdte az új szezont, köztük Manchester United, amely az utolsó szezonban a második lett.

Ezenkívül legalább egyik a hat utolsó csapatok közül mindegyikben az utolsó öt szezonban az évad végén lecsökkent a második ligába. Még ennél is rosszabb, hogy legalább egyik csapat a tabella utolsó három helyéről a szezon első hat meccs után végül kiesett 24-ben az utolsó 26 Premier League szezonjaiból.

Ez azt jelenti, hogy a szezon rossz kezdése után nagyon nehéz visszatérni a győztes hullámra, sőt, a legtöbb esetben ez lehetetlen is.

Ugyanakkor tudomásul kell venni, hogy a táblázat alján álló csapatok gyakran cserélődnek, mivel a Premier League utolsó szezonjaiban hat nyitómeccs után a három legrosszabb közül csak egy csapat esett ki.

Hogyan lehet ezeket az adatokat a saját előnyünkre kihasználni?

A fogadók többféle módon is részesülhetnek a fenti adatokból. Amellett, hogy a fenti ismeretek felhasználhatók a hosszú távú fogadásokra (bajnoki győztes vagy kiesés a második ligába), ezek az adatok felhasználhatók a fogadásoknál is az eredményekre az egyes mérkőzéseken. A fogadó például feltételezheti, hogy az új szezont jól kezdő csapat meg tudja tartani a színvonalát, és az egyik mérkőzést a másik után meg tudja nyerni. Ily módon megbecsülhető a fogadás értéke ugyanúgy mint a lehetséges veszély a fogadásnál a gyengébb csapatokra, vagy a csapatokra, amelyek a szezon elején nem túl jól játszottak.

Azonban messze a legjobban segít megjósolni az eredményeket a Poisson -eloszlás, amelyet itt most gyorsaságban bemutatunk.

A Poisson -eloszlás magyarázata

A Poisson -eloszlás egy matematikai koncepció, amellyel az összesített átlagokat valószínűséggé alakítják át a különböző eredményekhez. Például Chelsea átlagosan 1,7 gólt tud szerezni meccsenként. Ha ezt az adatot beillesztjük a Poisson -eloszlási képletbe, azt állapítjuk meg, hogy Chelsea az esetek 18,3% -ában 0 gólt, az esetek 31% -ában 1 gólt, az esetek 26,4% -ában 2 gólt és 15% -ban 3 gólt szerez.

Hogyan lehet kiszámítani a mérkőzés eredményét a Poisson -eloszlás segítségével?

Mielőtt a Poisson -eloszlást használhatjuk a mérkőzés valószínű kimenetelének kiszámításához, ki kell számolnunk az átlagos gólszámot, amelyet valószínűleg megszerez a mérkőzésen mindkét csapat. Erre úgy lehet rájönni, hogy meghatározzuk mindkét csapat támadó- és védekező erejét, és összehasonlítjuk őket.

A támadó és védekező erők kiszámításánál nagyon fontos az adatok reprezentatív mértékének a megválasztása – a túl sok eredmény és adat nem lesz releváns az aktuális erő szempontjából, míg a túl kevés eredmény a megszerzett adatok torzulásához vezet. Tippelni pedig a 22bet bukmékernél ajánlatos.

Releváns hírek