Mik azok a fogadási stratégiák pozitív progresszióval?

A fogadási stratégiák pozitív progresszióval egy olyan stratégiák csoportja, amelyek a tétek emelésén alapulnak, valahányszor, amikor az előző tét kudarcot vall. Akár bármilyen gyakorisággal, vagy tétaránnyal történik meg ez. A fogadási stratégiák közé pozitív progresszióval tartoznak például a Martingale vagy a Fibonacci.

Fogadási stratégia

Egyes fogadók az 55% -os sikerarányra rá se köpnek, de az okos fogadók tudják, hogy ha minden héten 5% -os nyereséget érnének el, akkor a szezon folyamán sok pénzt keresnének.

Ideális esetben a tét növelésekor bepótolhatnánk az egész korábbi vesztességünket és emellett még valamit kereshetnénk is, mint a Martingale esetében, vagy legalábbis csökkenthetnénk a korábbi vesztességünket.

Mire alapulnak  a fogadási stratégiák pozitív progresszióval?

A fogadási stratégiák pozitív progresszióval egy egyszerű tényből indulnak ki, hogy az egymás után több veszteség sorozata kevésbé valószínű, mint egy sor egyéb véletlenszerű eredmény, amelyekre egy adott helyzetben számíthatunk. Más szavakkal mondva, az egymás utáni öt veszteség sorozat kevésbé valószínű, mint bármely más öt eredmény sorozat, amelyek közül legalább az egyik győzelem lesz. Ebben az esetben ugyanis különböző kombinációkra számíthatunk, mint például veszteség/ veszteség / nyeremény/ nyeremény/ veszteség… nyeremény/ veszteség/ nyeremény / veszteség/ veszteség stb.

A fogadási stratégia másik ötlete az, hogy együtt minden veszteséggel nő a nyerési esély. Ez az elképzelés a fent említett szempontból igaz, azonban félrevezető is lehet. Ha két elszigetelt esetet, azaz két különböző játékot veszünk, a valószínűségek egymástól függetlenek. Ez alapvetően azt jelenti, hogy akkor is, ha egymás után tíz mérkőzést elveszít, ugyanolyan esélye van a győzelemre a tizenegyedik játékban is, mint az összes korábbi játékban.

Természetesen nem keverhetjük bele teljesen a nyeremény valószínűségét ebbe az elképzelésbe, mert ezek külömbözőek lehetnek és különbözőek is az odds fogadásokban. Ez azt jelenti, hogy ha a nagy kiemelt favoritok győzelmére fog tippelni, az Ön valószínűsége nagyobb, mint ha egy reménytelen outsider győzelmére fogadna.

A fogadási lehetőségek körültekintő megválasztásával jelentősen növeli az esélyeit a nyereményre, de soha nem lehet biztos abban, hogy az adott sorozat végül beválik. Azonnal elmagyarázom, miért van ez tulajdonképen így.

A fogadóirodák határértékei és az Ön  pénztárcájának a korlátai

Igen, a fő oka annak, hogy ezek a fogadási stratégiák árulók vagy akár veszélyesek is lehetnek, röviden, miért létezik állandóan a lehetőség, hogy valami nem fog sikerülni, a határértékek. Legyen szó a fogadóiroda határértékeiről, amelyek miatt a fogadóiroda nem fogad el például 10 millió forintnál magasabb tétet (a lehetséges nyereménytől függően, azaz a szorzók értékétől), úgy az Ön bankroll értékétől is (feltételezem, hogy a pénze összege a fogadásokra korlátozva van).

Az Ön bankroll határértékével társul ezután a határérték a fejében is.  A legtöbb embernek az agyában van egy biztosíték, egy bizonyos összeg, amelyet nem lép túl a fogadásnál.Tehát, ha túllépi a határértékét, akkor egyszerűen Önnek lehetetlenség  a következő mérkőzésre az előírt pénz összeget fogadni. 

A veszteségek bepótlása

A fogadási stratégiákat pozitív progresszióval a profi fogadók a veszteségek bepótlásának nevezik, és ez indokolt. Ezeket a stratégiákat valójában úgy tervezték, hogy fedezzék az összes korábbi veszteségünket, vagy esetleg legalábbis azok egy részét.

Ezen fogadási stratégiák védelmében azonban két dolgot kell elmondanom. Tehát először is, ezek a fogadási stratégiák valóban nagyon szórakoztatóak tudnak lenni, és ha az ember óvatos velük, akkor csak kis mennyiségű pénzt kockáztat, és még mindig van esélye arra, hogy szép profitot szerezzen, például a 22bet bukmékernél.

És másodszor, ezek a fogadási stratégiák kombinálhatók a value betting azaz értékfogadás néven ismert technikával, mivel növeljük az esélyünket a nyereményre, néha nagyon jelentősen. Ezt figyelembe véve határozottan nem ítélném el ezeket a fogadási stratégiákat. Csak azt tanácsolom, hogy óvatosan bánjon velük.

Releváns hírek