Miért érdemes tévedni a fogadásban (2. rész)

A gyengeségei megértése

Amint elfogadja, hogy valamit rosszul csinált, és megvannak az okai, amelyek miatt ez megtörtént (amelyek az Ön ellenőrzése alatt állnak), akkor képes lesz arra összpontosítani, hogy hol történtek a hibák, és hogyan javíthatja azokat.

A modelljébe való bemenetéről lehetne szó, amikor el volt felejtve az elődjei adatainak javítása amint több adathoz jutott, vagy a torzítás eredménye, amely befolyásolta a felfogását a játékosról, vagy csapatról. Sok minden létezik, amit figyelembe kell venni, és csak Önön múlik, mint fogadón, hogy szeretné-e ezt megoldani, ha valamit javítani szeretne. 

Legyen szó akár egy kis javulásról, jelentős változásról, az elemzéshez való hozzáadásról vagy ellenkezőleg, valaminek a megszüntetéséről – ha már tudja, hogy valamiben téved, akkor itt az ideje ezt kijavítani.

Előfordulhat, hogy vissza kell térnie a rajzlapjaihoz, egy új módszert kipróbálni, és visszamenőleg tesztelni a számításokat összehasonlítva a múltban írt jegyzeteivel. Előfordulhat, hogy folytatni fogja a fogadásait az előző stratégiával, és összehasonlíthatja a kimeneteket és az eredményeket egymás között. Sajnos ez a cikk nem fog választ adni ezekre a kérdésekre, csak arra szeretne buzdítani, hogy tegye fel ezeket a kérdéseket.

Rossz döntéseket hozni a megfelelő kockázat érdekében

Ha hibákat követ el, ez nem csak az Ön döntéshozatal javításában segít, hanem néhány értékes tanulságot is ad az Ön bankrollja kezelésében. Nagyszerű, ha tudja jól előre jelezni a sporteredményeket, de ha nincs pénze fogadni, akkor nem jut messzire fogadóként.

Nyilvánvaló példa az, hogy amikor a pénze nagy részét elveszíti, és megégeti magát egy nagy fogadással, sokkal valószínűbb, hogy rádöbben, hogy hibát követett el, és ez sokkal valószínűbb, hogy ez Önt tökéletesíti. Hibát elkövetni a fogadásokban és elveszíteni a pénzét jó módja annak, hogy megtanulja, hogy a flat-stake fogadási rendszerhez való ragaszkodás mindaddig, amíg javuló eredményeket nem lát, talán jó módja annak, hogy gondoskodjon a pénzéről, amíg nem méri fel, hogy mennyire lehet nyereséges a fogadási stratégiája.

Amint a folyamata egyre fejlettebb lesz, és megérti az előnyeit, hogyan éri el azokat és hogyan optimalizálja azokat, használhatja az arányos fogadási módszert, mint például a Kelly Criterion -t.

Ha megszokja a módszertani megközelítést a kockázat kezelésére, akkor ez lehetővé teszi növelni a kockázati toleranciáját, és megszokhatja a megfelelő pénzösszeg fogadását. Ha komolyan gondolja a fogadást, azt fogja tapasztalni, hogy gyakran tesz nagy fogadásokat, és ha túlságosan aggódik a tét összegéért, nem valószínű, hogy meggyőződik arról, hogy ez egy megfelelő fogadás.

Tolerancia a kockázat iránt elengedhetetlen, ha meg akar élni a fogadásokból, és az averzió a kockázatra pedig gyakran akadály azok számára, akik tovább akarnak jutni a fogadásokkal annak érdekében, hogy jogos bevételi forrássá váljanak. Amint megtanul gondoskodni a pénzéről, amikor sikertelen, akkor hozzászokik ahhoz a gondolathoz, hogy a győzelem és a veszteség is mindennapi jelenség, és nem az számít, hogy mennyit veszít egyetlen fogadásban, hanem az, hogyan néznek ki az eredményei hosszú távon.

Bízhat a folyamatában?

Néhány fogadó számára nehéz elfogadni, hogy még több száz, akár több ezer fogadás után sem nem tudja, hogy szerencsés -e a nyereményre, vagy balszerencsés a veszteségre (vagy fordítva). Ha többet szeretne megtudni a fogadási jegyzeteiből-ha szeretné megtudni, mennyire köszönhető ez a képességeinek és mennyire a szerencsének, akkor kiszámíthatja a p-értéket a t-eloszlás (vagy “t-teszt”) segítségével.

Bár ez a megközelítés nem adhat konkrét választ arra vonatkozóan, hogy tapasztalt vagy nem szakképzett fogadó -e, de megmutatja, mennyire valószínű lenne nyereséget szerezni tisztán a véletlenre alapuló fogadásokból. Természetesen minél nagyobb a fogadási minta, amellyel dolgoznak, annál pontosabb a “t-teszt” eredménye.

Rosszul csinálni a dolgokat nem olyan rossz

Fontos tanulni a fogadási útja során. Fogadjon például a 22bet fogadóirodánál. Fordítson az elveszített fogadásaira annyi figyelmet, mint a megnyert fogadásaira. Próbáljon rájönni, mi romlott el. Elvesztette a fogadást, mert rosszak voltak a számításai, vagy mert balszerencséje volt? A nagyszerű tanács az, hogy nézzen vissza minden fogadásra, amelyet tesz, a mérkőzés után, és kérdezze meg magától: “Ha tudnám, amit most tudok, akkor fogadnék így, ha a mérkőzés újra kezdődne?”

A hibázást nem lenne szabad negatívumnak tekinteni, mivel ez a fogadási folyamat elengedhetetlen része, amely segít Önnek a fejlődésében.

 

Releváns hírek