Mi az a “scratch”, avagy “szkrecs” a teniszben?

Éppen ma fogadtam teniszre, hogy modjuk az A teniszező megnyeri a meccset. Elkezdődött a meccs, de nem sok idő múlva a bukméker visszafizette a tétet. Úgy értékelte ki a meccset, hogy scratch. Néztem az eredmény táblát, hogy mi is történt. Az én A teniszezőm megnyerte az első gamet, ezután jött a scratch. Nézzük, hogy mi is ez. 

A scratch a teniszben nem olyan gyakori jelenség, ezért az erre a sportra fogadó alkalmi fogadókat néha ez kellemetlenül meglepheti. Mi ez és hogyan értékelik a bukmékerek a scratch-et?

Nem minden fogadónak kell érteni minden fogalmat a sportfogadásban.

Nyilvánvaló, hogy nem minden fogadónak kell megértenie a hobbival járó kifejezéseket. Azoknak, akik például csak futballfogadással foglalkoznak, nem csak a sportág teljes szabályai lesznek a kisujjában, hanem a teljes fogadási lehetőségek is, mint például a “döntetlen nélküli fogadás” és hasonlók. De más sportokban nem kell, hogy ilyen áttekintése legyen.

A jelenlegi tenisz -fellendüléssel, amikor szinte minden nap online meccs -közvetítéseket lehet nézni, lehet, hogy a korábbinál még többet kezdenek el fogadni a teniszre, mint ahogyan ez a múltban volt. Ebben a sportágban sokféle kifejezés létezik, amelyeket érdemes elmagyarázni a laikusoknak, és ma a tenisz scratch-et vizsgáljuk meg.

Mi a “scratch”a teniszben? A scratch szó jelentése

Scratch a teniszben egy olyan helyzet, amikor az egyik játékos nem tudja folytatni a mérkőzést. Például egy rosszullét jelenhet meg nála, kimerülhet, vagy szerencsétlenül megsérülhet – a teniszszótárban a mérkőzés egyszerűen scratch-el. Hogyan fogadják a fogadóirodák ezt a váratlan eseményt?

Hogyan határozzák meg a scratch-et a külömböző fogadóirodák

Jelenleg a magyar fogadóirodákra hasonló szabályok vonatkoznak a tenisz scratch-nél.

Ezeknek a játékterveiben ilyen, vagy hasonló meghatározás szerepel:

“A kiírt versenyző vagy csapat lemondása vagy diszkvalifikálása egy Eseményből a megvalósuló vagy folyamatban lévő Eseménynél a fogadást egy ilyen résztvevő vagy csapat győzelmére vagy helyezésére vesztessé teszi. Ellenkezőleg a fogadások egy ilyen résztvevő vagy csapat győzelme ellen vagy helyezése ellen nyerőnek lesznek számítva. A kiírt versenyző vagy csapat távolmaradásának esetében a megvalósuló vagy folyamatban lévő Eseménynél a fogadások egy ilyen versenyző vagy csapat győzelmére vagy helyezésére vissza lesznek fizetve.”

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a mérkőzés elkezdődik, és Ön fogadást tesz egy olyan játékosra, aki lemond (scratch-el) akár csak egy labda lejátszása után, akkor elveszítette a tétet.

Ha a játékosa, akinek a győzelmére fogadott, egyáltalán nem kezdi el a mérkőzést, akkor visszakapja a tétet a fogadásból.

Vannak fogadóirodák, ahol csak abban az esetben térítik vissza a tétet, ha:

“Egy teniszmeccsen az egyik játékos egyáltalán nem kezdi el a mérkőzést; ha a teniszmeccsen a fogadásnál a győztesre valamelyik játékos visszalép (scratch-el) a mérkőzés során, és ha a fogadóiroda feladásában ezt nem határozták meg másképen, a fogadás a megadott módon érvényes … “

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a versenyző nem kezdi el a meccset, mindkét fogadóiroda példa visszafizeti a befizetését.

Ha játékosa lemond a mérkőzés során, a fogadása a győzelmére mindkét esetben vesztességes. Csak akkor lenne jogosult visszatérítésre, ha a scratch lehetőség szerepelne a fogadási lehetőség leírásában.

Vannak bukmékerek, ahol némelyik tenisz mérkőzéseknél van egy speciális fogadása “A mérkőzés győztese (beleértve a scratch-et)”, ami egy kicsit visszanyúlik a múltba. Például, ha Berdychre fogad egy Federer – Berdych meccsben, és ő scratch-eli a meccset, akkor piros keresztet ír a szelvényére. Paradox módon ez a fogadási lehetőség néha hasznos lehet, ha például látta, hogy egy teniszezőt kezelnek a meccsén, de ennek ellenére végül továbbjutott. Így a következő meccsén kihasználhatja ezt a fogadást, mert nagyobb az esélye annak, hogy nem fejezi be a meccsét, és Ön így nyerni fog. Például a 22bet bukmékernél.

Releváns hírek