Labdarúgó ligák, amelyekben a legtöbb gólt szerzik

Egyike a kedvenc fogadások közül a futballban, az a fogadás a gólok számára. Főleg, ha a fogadó nem biztos abban, hogy melyik csapatra tegyen fogadást, és a nyerési esélyek túl kiegyensúlyozottnak, vagy éppen ellenkezőleg, túl kiegyensúlyozatlannak tűnnek, és emiatt nem áll rendelkezésre semilyen érdekes szorzó, célszerű választani a fogadást a gólok számára.

Természetesen a futball állandóan fejlődik, és nem lehet teljesen meghatározni, hogy egy adott bajnokságban mindig sok, és egy másikban pedig kevesebb gól esik. Minden versenyen és így a futballban is általában megállíthatatlan fejlődés tapasztalható új játékosok érkezésében, edzőváltások, játéktaktika vagy akár az új technológiák szaporodása formájában. Ennek ellenére megpróbáljuk meghatározni, hol hullámzik leggyakrabban a kapu hálója, és hozzáadunk néhány adatot is az elmúlt évekből.

A holland Eredivisie

Mint elsőnek itt van egy liga, amely Európában nem tartozik az egészen a legnagyobb csúcshoz, ami a labdarúgás minőségét illeti. Azonban gyakran kínál szinte gól lakomát látni. Az Eredivisieről van szó, amelyet minden évben Hollandiában rendeznek, és a liga leghíresebb klubja kétségtelenül az Ajax Amsterdam, valamint olyan ismert klubok játszanak itt, mint a PSV, a Feynoord vagy az Alkmaar.

Az egyik oka annak, hogy miért esik ennyi sok gól a bajnokságban, az a klubok közötti hosszú távú minőségi különbség. Gyakorlatilag minden évben az Ajax, PSV és Feynoord trió harcol a címért, és akik közül leggyakrabban az éppen elsőnek megnevezett klub nyeri el a kupát. A többi klub nem éri el azt a minőséget, és ez gyakran megmutatkozik a kölcsönös mérkőzéseken ezek a nagy klubok és a kevésbé sikeres csapatok között

A kiegyensúlyozatlan meccsek gyakran több gólos különbséggel végződnek. Példa erre a legutóbbi Venlo–Ajax meccs, amely 0:13 eredménnyel végződött, ilyen eredményeket természetesen a bajnoki statisztikák is ismernek. Átlagosan körülbelül 3 gól esik meccsenként a legjobb holland bajnokságban. Ez egy olyan érték, amelyhez jó ragaszkodni a fogadás során. Ha arra fogad, hogy 3,0-nál több gól születik a mérkőzésen, akkor egy igazán érdekes szorzót kap, amely biztosított a tét visszatérítésével, ha csak éppen 3 gól születik.

A Bundesligában is sok gól esik

A német Bundesliga szerte a világon híres a szép, látványos futballjáról, ezt sok gól is kíséri. Nem titok, hogy az elmúlt szezonokban a Bundesliga lényegében egy „egyszemélyes” show. A müncheni Bayernnek sikerült dominálnia az elmúlt 9 szezonban, és az idén valószínűleg tízre kerekíti ezt a számot. Ez a klub átlagosan 3 gólt szerez meccsenként a bajnoki meccseken, és például a 2020/21-es szezonban a Bayern meccsein átlagosan mindegyikben 4,2 gól esett. Az idén a müncheniek valószínűleg még túllépik ezt a számot.

A Bundesliga azonban nem csak a Bayernről szól, bár a meccseiben több gólra tippelni mindenképpen jó választás. A német első ligában csak valamivel kevesebb gól esik meccsenként, mint a már említett Eredivisióban, és azonnal e bajnokság után az Európa egyik leggólorientáltabb bajnokságai közé tartozik. A német bajnokságban gyakran az a fogadás is sikeres, hogy mindkét csapat szerez gólt. Ha nem vesszük figyelembe a Bayernt, a Dortmundot vagy az utolsó években a Lipcsét is, akkor elég kiegyensúlyozott verseny a Bundesliga, ahol például a tavalyi szezonban a második és az ötödik csapatot mindössze 5 pont választotta egymástól.

Az idén nagy ambíciói vannak a jó helyezésért a top 5-ben, talán kissé szokatlan módon, a Freiburgnak is, az abszolút remek védekező játékával. Pontosan az ilyen csapatokra kell vigyázni. Ha a következő mérkőzésen valamelyik csapat játékát védekező játék jellemzi, akkor semmi esetre sem fogadunk overt. A Bundesligában azonban gyakran mindkét oldalon esnek a gólok, és általában véve a fogadás sok gólra általában kifizetődnek. Ezért javasoljuk a fogadást több, mint 2,5 gólra. Például a 22bet-nél is.

Releváns hírek