Ki nyeri meg a Serie A 2021/22 -t?

A legmagasabb angol labdarúgó -bajnokság (Premier League) és a legmagasabb spanyol labdarúgó -bajnokság (La Liga) után elindult a legmagasabb olasz labdarúgó -bajnokság (Serie A) is. Mivel most már mögöttünk vannak a nyitómeccsek, amelyek a fogadók számára sokmindent jeleztek, itt az ideje, hogy felmérjük a cím elnyerésének általános esélyeit. Tehát ebben a cikkben megpróbálok válaszolni a kérdésre, hogy ki nyeri meg a legmagasabb olasz labdarúgó ligát (ki nyeri meg a Serie A -t)? És ehez hozzáadok információkat arról, hogy kire érdemes fogadni tekintettel a szorzókra, ami általában nem ugyanaz.

A Serie A befejezte az első fordulót, ami sokmindent jelzett. Ebben a cikkben tanácsokat adunk, hogy hogyan fogadni a hosszú távú piacon.

Matematikai-statisztikai modell

A Serie A-ra alkalmazott matematikai-statisztikai modell, beleértve a nyári átlépéseket és a jegyzeteket a játékosokról a várható gólok számáról, a legnagyobb favoritok közé sorolja  Lazio Roma, AS Roma, AC Milan, Nápoly, Atalanta, Juventuszt, és  Inter Milanot a bajnoki cím megszerzésére azzal, hogy, a legnagyobb favorit  Inter Milano, míg a legnagyobb outsider (ebből a hét csapatból)  Lazio.

Másrészt a legnagyobb favorit a lecsökkenésre a második legmagasabb versenybe, a Serie B -be, Salernitana, amelyet  Empoli, Venezia és Spezia követ.

Salernitana esetében a kiesés valószínűsége 42%, Venezia és Empoli 37%-os, és Spezia-nak pedig kerek 30%-os a valószínüsége az esélyre a kiesésre.

Inter Milan – szorzó a győzelmére 3.70

Inter Milan egy jelenlegi bajnok, aki a múlt szezonban megszakította Juventus 9 éves uralmát. Ráadásul Inter Milan az előző szezonban 12 ponttal előzte ki Juventuszt, ami igazán nagy különbség.

Interu Milan mint győztes lépett a pályára ebben a szezonban is, amikor a nyitómeccsen magas 4:0-al győzte le FC Genoa csapatát. Az idén Internek sikerült néhány érdekes érkezőt szereznie, AS Roma -tól érkezett a támadó Edin Džeko mint szabad játékos, majd PSV -től a védő Denzel Dumfries 12,5 millió euróért. Inter Milan legnagyobb csapása Romelu Lukaku távozása volt, aki jelenleg Chelsea FC -ben játszik, mégis úgy gondolom, hogy ez a csapat versenyképes lesz, és nagy esélye van a cím megvédésére. Ha erre a klubra szeretne fogadni, tegye ezt a 22bet-nél. 

Juventus – szorzó a győzelmére 1,98

A nyár folyamán Juventus megpróbál megszabadulni Cristiano Ronaldotól, aki feleslegesen terheli a klub pénztárát, de eddig ez nem sikerül neki. A támadó Alvaro Morata folytatja a klubnál a tevékenykedését, akinek meghosszabbították a vendég játékos szerepét. Nyáron a klubnak sikerült behoznia Schalke 04 középpályását, Weston McKennie -t is, különben plusz-mínusz a csapat ugyanaz.

Juventus legnagyobb erősítése valószínűleg Massimiliano Allegri a régi-új edző, aki korábban sok trófeát szerzett meg Juventusszal. Azonban még a sikeres stratégának sem sikerült győzelemre terelnie Juventust. Az első mérkőzésen Juventus csak döntetlent játszott Udinese -vel, amely ezen túlmenően szintén jelentősen legyengült. Persze nem tagadom, hogy Allegri idővel helyre tudja állítani a csapatot, de nem lesz ez olyan gyors. Úgyhogy határozottan nem fogadnák Juventus győzelmére, ezenkívül egy ilyen szorzóval.

Atalanta – szorzó a győzelmére 7.50

Atalanta Bergamo az előző szezonban a harmadik helyen végzett a Serie A -ban, amikor csak egy pontot veszített a második Juventuszhoz képest. Atalanta Bergamo volt a liga legtöbb gólos capata, 38 mérkőzésen 90 gólt szerzett, tehát eggyel többet, mint az első Inter.

Atalanta Bergamo jórészt együtt maradt, a legnagyobb csapást neki a védő, Cristiano Romero távozása jelenti Tottenhamba. Összességében ismét nagyon sok gólt várnak ettől a csapattól, de mivel Internek meg kell őriznie a színvonalát, és Juventusznak pedig javulnia kellene egy kicsit az előző évhez képest, igazság szerint nem nagyon hiszek Atalanta győzelmében.

Ki nyeri meg a Serie A -t – következtetés

Természetesen néhány más csapat is a Serie A bajnokává válhat a 2021/2022 -es évadban. Ha a körülmények egybeesnek, akkor gyakorlatilag ez bárki lehet. Ha azonban ragaszkodunk a dolgok természetes menetéhez, akkor a fent említett csapatokat nem veszélyeztethetné senki sem a vadászatban a cím megszerzéséért.

Releváns hírek