Ki nyeri meg a Premier League 2021/22 -t?

A világ legjobb futballliga második fordulója is véget ért, most már csak néhány megválaszolatlan kérdés maradt. Ezért itt az ideje megvizsgálni az egyes csapatok esélyeit a bajnoki cím megszerzésére ebben a szezonban. És ez a cikk erre szolgál. Tehát ki nyeri meg a Premier League 2021/22 -t?

Premier League

A legjobb angol csapatok az idén erősebbek, mint az előző években voltak. Ezért cak nehéz elképzelni, hogy bármilyen meglepetések érnének bennünket.

Reális jelölt a Premier League megnyerésére csak néhány van a 2021/22 -es szezonban (nézze a táblázatot). Mutassuk őket fokozatosan be.

A Premier League 2021/22 -es megnyerésének a legnagyobb favoritja a jelenlegi bajnok Manchester City. Azonban a szorzó a cím elnyerésére1,60 -ról 2,20 -ra emelkedett a nem túl meggyőző teljesítménye után a szezon nyitó mérkőzésén Tottenham ellen.

Manchester City ezen a nyáron elhozta Jack Grealish -t  Aston Villából, és még mindig Harry Kane érkezésével áll összefüggésben Tottenhamből. Mivel Citynek gondjai voltak a gólszerzéssel a nyitómeccsen, egy sztár gólszerző biztosan jól jönne neki. Nélküle is azonban Man. City méltán a Premier League legnagyobb favoritja.

A második legnagyobb favorit az angol Premier League 2021/22 megnyerésére a tavalyi Bajnokok Ligája győztese, Chelsea. Chelsea -t Thomas Tuchel német stratéga edzi az idei év közepétől, és a csapat gyorsan halad felfelé az irányítása alatt.

Chelsea nyáron Erling Haaland érkezését igyekeztette Dortmundból, ami nem sikerült neki, de az étvágyát javította Romelu Lukaku sztár támadó megvásárlásával, aki tökéletes formában lépett át Olaszországból. Ha Lukaku étvágynál marad, és Chelsea továbbra is gondosan végzi révkalauza elsősorban védekező feladatait, akkor mindenképpen be kellene illeszkednie a TOP 3 csapat közé az idén.

Liverpool jól nekiindult az előző szezonnak, de aztán egy nagy válság következett, ami miatt Reds végül csak a harmadik helyen végeztek. Reds nagy előnye, hogy jórészt együtt marad (kivéve George Wijnaldum középpályást, akit ingyen hagyott menekülni a PSG -hez).

Liverpoolnak van még egy utolsó esélye az igazi sikerre, mivel a jelenlegi csapat legtöbb játékosának két év múlva végződik a szerződése, így jövőre nagyobb változásoknak kellene történnie. Ez óriási motivációt jelent Liverpool csapatának, de kérdés, hogy képesek -e megbirkózni Manchester City és Chelsea pontosságával.

Manchester United az utolsó szezonban a bajnokság második helyén végzett, de az első Cityhez képest megdöbbentő 12 pontot veszített. Az idén nyáron a támadó jellegű csapatot Ole Gunnar Solskjaer jelentősen megerősítette (különösen említést érdemel Jadon Sanch érkezése Borussia Dormundból), és minden bizonnyal a legmagasabb célokkal rendelkezik.

Manchester United minden bizonnyal a liga egyik legjobb csapatai közé tartozik, de véleményünk szerint még mindig hiányzik neki valami a cím elnyeréséhez. Man Cityben és Chelsea -ben ráadásul túl nagy a konkurencia, bár ki tudja, akár Devils végül meg is lepnek.

Személyem szerint mi Devils-et inkább a fogadásnál a nemzetközi szintéren részesítenénk előnyben, például a 22bet-nél, ahol véleményünk szerint nagyobb esélyük van, mint a Premier League -ben (természetesen amíg össze nem futnak Man Cityvel és Chelsea -vel).

Ki lephetne meg?

Tottenham viszonylag érdekes teljesítményt mutatott a nyitó fordulóban, annak ellenére is, hogy a fő támadósztárja, Harry Kane nélkül játszott. Neki Manchester Citybe kellene átlépnie, ami szerintünk a fő oka annak, hogy Tottenham végül nem fog meglepni – olyan kiemelkedőbb személyiségek, mint Harry Kane, hiányozni fognak Tottenhamnak a szezon későbbi szakaszában.

Tekintettel arra, hogy az első öt Premier League -csapat idén még erősebb, mint a korábbi években, az idén nem várunk semmi nagy meglepetéseket a Premier League -ben. Vagyis azt leszámítva, hogy az újonc Brentford marad a bajnokságban.

Releváns hírek