Ki nyeri meg a Bundesliga 2021/22 -t?

Javában zajlik a Bundesliga új évada, akárcsak a legjobb angol, spanyol és olasz labdarúgó -bajnokságok új évada. A Bundesligában már három mérkőzés van lejátszva, így itt az ideje, hogy levonjunk belőlük néhány következtetést, és választ adjunk a kérdésre, ki nyeri meg a Bundesliga 2021/22 -t?

A Bundesligának ismét meg van a nagy favorita, de meglepetésre is számíthatunk.

Matematikai-statisztikai modell

A matematikai-statisztikai modell viszonylag világosan beszél. A legnagyobb favorit a cím megszerzésére, úgy mint korábban sok év folyamán, Bayern München. Borussia Dortmund és RB Leipzig egészítik ki a müncheni labdarúgó óriást a legnagyobb favoritok poziciójában, ami valószínűleg szintén nem meglepetés.

Ha viszont ezt a másik oldalról vesszük, a legnagyobb outsider a Bundesliga idei évadában Greuther Fürth, őt követik Arminia és FC Augsburg. VfL Bochum sem áll sokkal jobban ezzel. Természetesen a bajnokságban az újonnan érkezőknek van mindig a legnehezebb sorsuk, de mivel ezeknek a csapatoknak a koronavírus -járvány okozta sokkal alacsonyabb költségvetésük miatt, az idén még valamivel nehezebb dolguk lesz.

De térjünk vissza a győztesekhez…

Bayern München – szorzó a győzelmére 1.17

Bayern München a nyáron több változáson is átesett a csapatban. Hansi Flick edző távozott edzeni a német válogatottat, helyére a 34 éves progresszív edző Julian Nagelsman érkezett RB Leipzigből. Ami a játékosokat illeti, a legnagyobb veszteség David Alaba, aki mint egy szabadjétékos távozott Real Madridba. Befolyásolhatja ez a távozás Bayern esélyeit a győzelemre? Nem gondolom.

Bayern München nagy valószínűséggel ismét uralni fogja a bajnokságot, másrészt a nem tül nagy konkurencia miatt nagy a feltételezés, hogy ez megint nem lesz elég az európai színtéren a legmagasabb helyhez.

Borussia Dortmund – szorzó a győzelmére 7,50

Borussia Dortmund viszonylag sikertelen szezont zárt, amikor a harmadik helyen végzett, 14 pont vesztességgel az első Bayernhoz képest. A nyáron Borussia Dortmund elveszítette a Manchester Unitedhez távozó emelkedő csillagát Jadon Sanchot. Erling Haaland sorsáról is szó volt, de őt a csapat végül megtartotta, legalábbis erre a szezonra.

Borussia Dortmundnak az idén is a liga TOP 3 csapata közé kellene tartoznia, de probléma nála gyakran a kiegyensúlyozatlan teljesítményei. Tekintettel a káderének az összetételére nem számítunk arra, hogy ez a hiányosság megváltozhatna.

Borussia Dortmund természetesen meglephetne, és ő az első a sorban az esetben, ha Bayern a szezon elején megbotlik. Továbbra is csak a második hullámból való favoritról van szó. Nem mernék tippelni Borussia győzelmére.

RB Leipzig – szorzó a győzelmére 12.00

RB Leipzig nagyon jó szezont zárt, összesen 65 ponttal a második helyen végzett, annak ellenére is, hogy a szezon előtt Timo Wernert (aki a Chelsea -hez távozott) veszítette el.

RB Leipzig szintén veszített az idén több jó minőségű játékost, különösen a védőket, Ibrahim Konatýt és Dayot Upamecant, akik Liverpoolhoz, illetve Bayernhez kerültek. A lyukat, amely ezek a játékosok által keletkezett, Lipcse mint mindig, okos érkezésekkel próbálkozik megfoltozni, de a kérdés az, hogy hogyan fog ez neki sikerülni.

Védő játékos poziciórája a csapathoz Angelino érkezett Manchester Cityből, Mohamed Simakan Racing Strasbourgból és Bengamin Henrichs AS Monaco csapatából. Tudjuk, hogy Lipcse képes fejleszteni a potenciálját, ezért lehetséges, hogy a játékban és a táblázatban is előre fog haladni. Másrészt ez egy gyengébb évad lehet.

Ha azonban fogadnom kellene a Bundesliga bármilyen meglepetésére, például a 22bet-nél, akkor az inkább RB Leipzig lenne, mint Borussia Dortmund.

Releváns hírek