Jégkorong-világbajnokság U20 2022: Sok információ együtt!

Az U20 2022-es jégkorong-világbajnokság megállíthatatlanul közeledik, ezért itt az ideje, hogy áttekintjen néhány információt és érdekes dolgokat. Ebben a cikkben egy kiterjedt útmutatót mutatunk be a jégkorong bajnokságról.

Mikor kerül sor az U20 2022-es jégkorong-világbajnokságra?

Az U20 2022-es jégkorong-világbajnokságnak ez év végén a helye. A bajnokság  2021. december 26 – 2022. január 5 között játszódik.

Csehország és Finnország mutatkozik be a junior jégkorong-világbajnokság első mérkőzésén. A mérkőzés december 26-án 22:00 órától kezdődik.

Hol játszódik az U20 2022-es jégkorong-világbajnokság?

A bajnokságot ismét Kanadában játsszák, konkrétan Edmontonban az előcsarnokban és a Vörös Szarvas (Red Deer) előcsarnokában.

Edmontonban a már ismert Rogers Place áll készen a közelgő bajnokságra, Red Deer-ben a Western Park csarnokról lesz szó.

Hol nézhetem meg az U20 2022-es jégkorong világbajnokságot?

Az utolsó junior jégkorong-világbajnokságot a világ 12 országába közvetítették, és több mint 100 millió néző figyelte.

A bajnokság összes mérkőzését korlátozás nélkül megnézheti a sportközvetítéseket biztosító fogadóirodákban is, nevezetesen a 22bet, a 20bet, az 1xbet és esetleg a Betwinner-ben is. Hogy hogyan lehet nézni a hokit a fogadóirodákban, ezt egy másik cikkben leírtuk. Erre szükséges legalább a regisztráció.

Sorsolás a csoportokba

Az U20 2021-es jégkorong-világbajnokság utolsó mérkőzéseit követően megismertük az alapcsoportok teljes összetételét a következő bajnokságra.

A csoportokat a következőképpen sorsolták ki:

A csoport (Edmonton): Kanada, Finnország, Németország, Csehország, Ausztria

B csoport (Red Deer): USA, Oroszország, Svédország, Szlovákia, Svájc

A B csoportban az első öt legjobb ifjúsági jégkorong-válogatott közül csak kettő lesz, a legyőzött döntős Kanada és a bronzérmes Finnország. Versenyezni fog velük a folyamatosan fejlődő Németország, Csehország és az egész bajnokság outsidere, Ausztria. Az A csoport nehezebb lesz, ot lesz a tavalyi győztes USA, Oroszország és Svédország. Mellettük Svájc és Szlovákia. 

A bajnokságból, ellentétben a tavalyitól, a legroszabbaknak távozni kellene. 

Az alapcsoportok a  junior bajnokságon nem az IIHF rangsorának sorrendjében jönnek létre, mint a férfi tornán, hanem a csapatok előző rendezvényen való elhelyezkedése szerint.

Ki fog nyerni?

Még sok nap választ el a bajnokság rajtjától, de már most meg lehet jelölni a fő favoritokat olyan nagy jégkorongbástyákból, mint Oroszország, Kanada, USA, Svédország vagy Finnország. A többi résztvevő nem érte el ezeknek az országoknak a minőségét, és örülni fog, ha legalább bejut a negyeddöntőbe. De ne nézzünk annyira a jövőbe. 

Részletesebb információkat az egyes csapatok erejéről, valamint tippeket a bajnokság győzteséről akkor hozunk, amikor közelebb állunk a versenyhez, amikor ismertek lesznek az egyes csapatok pontos névsorai és az egyes csapatok aktuális teljesítményei. Ezért ne felejtsen el visszajönni hozzánk, mi már nagyon várjuk itt, a bbbet-hu.com oldalain!

A húszévesek VB-je – érdekes tények

Rekordot a pontozásban a 20 évesek VB-én a svéd Peter Forsberg tartja, aki az 1993-as szezon hét mérkőzésén 31 pontot gyűjtött (7 gól + 24 gólpassz).

A legutóbbi junior jégkorong-világbajnokság rekordot döntött a hosszabbításban vagy a közvetlen kapura támadásban. 28 meccsen 12 alkalommal nem született döntés az alap játékidőben, a korábbi rekord 2004-ből 11 mérkőzés végződött hosszabbítással.

Megjegyzés: A 2022-es junior jégkorong-világbajnokságot az interneten néha 2021-es jégkorong-világbajnokságnak neveznek, attól függően, hogy melyik évben kezdődik. Ez azonban tévedés, mert a junior jégkorong-világbajnokságot már a keletkezés kezdete óta az szerint számozták meg, annak az évnek megfelelően, amelyben ez a bajnokság befejeződik. Alapvetően elmondható, hogy a junior jégkorong-világbajnokság a klasszikus jégkorong-világbajnokság előfutára.

Releváns hírek