Hogyan lehet fogadni olyan csapatok meccseire, amelyeknek már nincs esélyük a rájátszásra

A rossz csapatok kiváló teljesítményt nyújthatnak a motivációnak köszönhetően.

Minden évben több olyan csapat található az NHL-ben, amelyeknek a rájátszással kapcsolatos álmai matematikailag jóval az alapszakasz vége előtt véget érnek. Ez azt jelenti, hogy az év végén több olyan mérkőzést kell játszaniuk, amelyeknek nincs igazi jelentőségük. A fogadók számára ezek a játékok kihívást jelenthetnek. A legtöbb ember azt feltételezi, hogy ezek a csapatok nem fognak különösen jól játszani – és ez nagyon gyakran igaz is. Néha azonban ezek a csapatok jobban játszanak, mint azt az emberek gondolnák, és ez egy nagyon szép értéket teremthet. Fogadjon erre a 22bet bukmékerrel. Íme hat tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor megpróbálja meghatározni, hogy hogyan teljesíthet egy kiesett csapat a verseny után:

Milyen elvárásaik voltak a szezon kezdetekor?

Ha egy csapattól eleve nem várták el, hogy komoly rájátszásbeli esélyes legyen, akkor a rájátszás elmaradása valószínűleg nem befolyásolja őket különösebben. Soha nem számítottak erre, így sokáig volt idejük hozzászokni a gondolathoz, hogy a szezonjuk az idő előtt véget ér. Valójában egy olyan csapat, amelynek soha nem állt szándékában bejutni a a rájátszásba, valójában nagyon is izgatott lehet, ha csapatként és egyéni játékosokként is fejlődik.

Ha azonban a csapat komoly pályázó volt a rájátszásra – akár mint potenciális pályázó a Stanley-kupára, akár csak a rájátszásba jutó csapatként, akkor a kiesése frusztráló lehet, ami a szezon végén különösen gyenge játékhoz vezethet. Amikor már nincs miért játszaniuk, akkor a koncentrációjuk és a játékintenzitásuk veszélybe kerül úgy az edzéseken, mint a mérkőzéseken. A jó jégkorongozás fizikailag nagyon megterhelő, és a játékosok nem lesznek annyira hajlandóak mindent beleadni, ha nincs miért játszaniuk.

Egészségesek a játékosok?

Gyakran a sérülések miatt esett ki a csapat a rájátszásból, ami miatt kompromisszumot kellett kötnie az összeállításban a jégpályán. Ha ezek a sérülések a szezon végén még mindig problémát jelentenek, vagy ha a sérülési problémák a szezon későbbi szakaszában jelentkeznek, akkor az nagyon megviselheti egy csapat teljesítményét, ami amúgy sem nem olyan nagy.

Voltak nehéz meccseik?

Egy csapat többféleképpen elveszítheti a rájátszást. Az elején problémákkal küzdhetnek, majd a végén néhány kemény ellenféllel állhatnak szemben, és ezzel végeztek is. Vagy szokatlanul rosszul teljesítenek a szezon vége felé. Ha egy csapat a szezon végén találta meg a formáját, de nem volt sikeres, könnyebb bízni benne. Magabiztosan játszanak, van rendszerük, amiben hisznek, és az egyes játékosok ragyognak. Ha azonban a szezon végén nagyon kínlódtak, akkor nincs okunk arra számítani, hogy most, hogy kiestek a rájátszásból, hirtelen javulnak.

Milyen a helyzet az edzővel?

Ha az edző valószínűleg a következő szezonban is a csapatnál marad, akkor várható, hogy a csapat viszonylag jól fog játszani, mert a jövőjére gondol. Más szóval, még mindig befolyása van a játékosaira. Ha azonban az edző a szerződése vége felé közeledik, vagy ha nagyon valószínű, hogy elbocsátják, akkor a játékosok nagyon könnyen ráhangolódnak a hullámvölgyére, és egy rossz csapat még sokkal rosszabb lehet.

Mekkora változás lesz a csapatban?

Ha a játékosok közül sokan – vagy csak néhányan, ha ezek a csapat kulcsjátékosai – tudják, hogy a szezon után távoznak, akkor nem várható el tőlük, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák. Ha hamarosan szabadlábon való játékosok lesznek, vagy valószínűleg cserecsalinak számítanak, akkor nem sok kedvük lesz lenyűgözni a csapatot, amelyben működnek, és az utolsó néhány mérkőzésen nyújtott teljesítményük csak ritkán befolyásolja az értéküket. Minél több játékos van ebben a helyzetben, annál nehezebb bízni a csapatban.

Meg tudják hiúsítani az ellenfelek az esélyeit?

Néha azok a csapatok, amelyeknek már nincs miért játszaniuk, még mindig motiválhatók azzal, hogy arra ügyeljenek, hogy az ellenfelüknek se legyen miért játszaniuk. Ebben az esetben a csapat motivációja óriási lehet, különösen, ha a divíziós riválisokról van szó.

Releváns hírek