Hogyan lehet bankroll-t alapítani a sportfogadáshoz? 2. rész

Mennyit fogadni egy szelvényre?

Ez egy másik sokat vitatott téma. Erre a kérdésre sem nincs egyértelmű válasz. Az ideális helyzet az, ha az összes tippet a fogadásra öt kategóriába sorolhatja aszerint, hogy mennyire hisz a tippben, illetve milyen nagy értéket hoz.

1 csillag (a bankroll 0-1% -a) – fogadások olyan mérkőzésekre, amelyekre egyszerűen szeretne fogadni 

2 csillag (a bankroll 2-4% -a) – fogadások a mérkőzésekre enyhe előnyökkel 

3 csillag (a bankroll 3-6% -a) – fogadások olyan mérkőzésekre, amelyekben több jel is arra mutat, hogy előnnyel fogad

4 csillag (a bankroll 5-10% -a) – fogadások a mérkőzésekre alapos elemzések vagy steam chasing alapján

5 csillag (a bankroll 10-25% -a) – minden nagyszerű, maximális tét!

Ahogyan feljebb látható, a tét összegét ideális a várt értéknek megfelelően választani. A legtöbb fogadásnak két csillagon belül kellene lennie, mivel az 1 unit / egység értékű tétről van szó. Ha biztos vagyok benne, hogy a fogadások pozitív várható értékkel rendelkeznek (80-90% -os bizonyosság), akkor a fogadást 3 csillagosnak fogom értékelni. A 4 csillagos fogadások esetében 100% -ban biztos vagyok abban, hogy pozitív várható értékkel rendelkeznek, mert a piacon lehetőség van arbitrázs fogadásra. És végül, az 5 csillagos fogadásoknál ezek nyilvánvaló hibák a fogadóirodáknál, amelyeket még egy teljes amatőr is láthat. Az ilyen típusú fogadásokat évente legfeljebb néhány alkalommal köthet meg.

Mikor van itt az ideje további pénzt befizetni a számlájára?

Ha a fent említett módszer szerint fog fogadni,  azaz a bankroll százallék segítségével, akkor soha nem érhet el a nullára, legalábbis abban az esetben, ha pozitív várható értékkel fogad. Ez elméletileg Önnek lehetővé teszi egy bankroll felépítését, aminek köszönhetően sokkal nagyobb tétet tehet a játékba.

Ha azonban nem fogad várható pozitív értékkel, a bankrollja előbb -utóbb jelentősen csökken. Tehát van egy általános szabály, hogy akkor kell több pénzt utalnia a számlájára, amikor az eredeti bankrolljának körülbelül a felét elveszíti.

Pénzügyi stabilitás, a kifizetések gyorsasága

A következő alapvető pont az, hogy milyen a társaság hozzáállása a betétekhez és a kifizetésekhez. Minden egyik e tekintetben becsületes társaságra, mint például a 22bet is, talál körülbelül négy tisztességtelen céget. Ne tegyen be egy fillért sem a fogadóiroda számlájára, amíg nem biztos abban, hogy ott a pénze valóban rendben van. Ideális még a fogadóiroda rendszerét kis befizetéssel tesztelni. Így megtudja, hogyan működik az adott fogadóiroda befizetési és kivonási rendszere.

Záró gondolatok

A fogadásnál mindig ügyeljen arra, hogy ne harapjon többet, mint amennyit elbír. Másrészt meg vagyok győződve arról, hogy eleget kell fogadnia ahhoz, hogy ennek értelme legyen. Ha azonban egy teljesen miniatűr bankrollból indul, és a célja az, hogy oly módon bővítse azt, hogy ezt felhasználhassa a pénz kereséséhez, akkor alapvetően minden fogadásnak van értelme (még ha csak aprópénzért is).

Abban az esetben, ha csak aprópénzért fog fogadni, ügyelnie kellene arra, hogy ne fogadjon értelmetlenségekre. Ha hajlamos erre a viselkedésre, akkor több pénzzel kell majd fogadnia. Csak az ilyen fogadások motiválják Önt arra, hogy megfelelően összpontosítson a fogadásra.

Releváns hírek