Fogadások a tét visszafizetésének lehetőségével

A fogadásokból jelenleg a kibővült kínálatban létezik egy egész sor, és különösen az elmúlt években folyamatosan bővülnek az új lehetőségek. Egyesek számára talán nem olyan jól ismert, de másoknál éppen ellenkezőleg, gyakran használt fogadások – a tét visszafizetésének lehetőségével. Milyen típusúak és mikor érdemes fogadni velük? Az alábbi szövegben mindezt megvitatjuk.

A fogadás a garanciával a tét visszafizetésére egyike a legnépszerűbb fogadások közül.

A mérkőzés győztese döntetlen nélkül

Valószínűleg a leggyakoribb fogadás, amelyben a fogadó biztosítja magának a tét visszafizetését, a tipp a meccs győztesére döntetlen nélkül. Ennek a tippnek az elve nagyon egyszerű, egyszerűen csak kiválasztja, hogy a házigazda vagy a vendégek nyernek, mindez klasszikusan egy bizonyos szorzóval. Itt azonban ne keressen döntetlent, csak két lehetőség van. Ha döntetlen történik, a tét vissza lesz térítve, vagyis a szelvény 1-es szorzóval lesz kiértékelve.

Ez a fajta fogadás ideális a fogadásoknál magasabb szorzókkal. A szorzók értéke természetesen alacsonyabb, mint a klasszikus 1X2-es fogadásoknál, de ezért biztos lehet abban, hogy a döntetlen nem fog Önnek meglepetést okozni. Ezeknek a fogadásoknak a használata ideális olyan stratégiákkal, ahol nagyobb, például 2 körüli szorzó mérkőzésekre fogad. Ebben az esetben a szorzóból a győztesre levág valamit, de mindez megéri a biztonságot, hogy a döntetlen eredmény semilyen módon nem veszélyeztetheti Önt!

Fogadások a gólok számára

A fogadások következő változata, amikor legalább az eredeti tét visszatérül a bankba, a fogadás a gólokra. Természetesen fogadni bizonyos értékekkel kell, pontosabban azokkal, ahol a tizedesvessző után nulla vagy esetleg semmi nincs. Pontosabban, a gólok számának ilyen értékei, vagy egyes sportágakban a pontok száma és hasonlók, valahogy így néznek ki – “több mint (3)” vagy még például “kevesebb, mint 4,0”.

Ha az Ön bukmékere ilyen típusú fogadást kínál, akkor biztosan felsorolja a konkrét szorzókat. Például egy bizonyos meccsen a 2,0-nál több gólra 1,8 lesz az odds. Tehát ha egy vagy egyetlen gól sem nem születik a mérkőzésen, akkor a szelvény vesztes, három vagy több gól esetén a megadott szorzót megnyeri. Ha azonban pontosan két gól születik, akkor vissza lesz fizetve az eredeti tét. Ideális lehetőség, ha a két vagy több gól szorzója alacsonynak tűnik, de nem szeretne hármat vagy többet fogadni. Ezt megteheti a 22bet fogadóirodánál.

A hendikep és mikor ezt fogadni

A harmadik jó lehetőség a fogadáshoz a hendikepek. Konkrétan egy ázsiai hendikepet mutatunk be az eredeti tét visszatérítésének lehetőségével. Ezt a hendikeptípust ugyanúgy ismeri fel, mint a gólok számára tett fogadásoknál, a nulláról a tizedesjel után, vagy esetleg egy nem tizedes számmal, például -1.0 vagy +1.

A hendikep egyfajta fogadás, amelyben az egyik csapat pozitív vagy negatív eredménnyel kezdi a mérkőzést. Ha például az A – B meccsen az A  -1.0 lehetőséget választjuk 2.5-ös szorzóval gyakorlatilag az A győzelmére fogadunk két gókülömbséggel. A mi szemünkben nem 0:0-ról, hanem -1:0-ról kezdődik a meccs. Ha tehát zöld szelvényt szeretnénk látni, az A csapatnak két gól külömbségével kell nyernie.

De ismét van egy előny, ahol visszakaphatjuk az eredeti befizetésünket a játékból. Ez akkor történne itt, ha az A csak egy gólkülómbséggel nyerne. Bármilyen nagyobb győzelem az adott szorzó mellett nyereséget jelent. Például ha hendikep +2-t játszunk, akkor elég, ha az adott klub nem veszít 3 gólkülömbséggel, vagy magasabb vereséget. Ha kétgólos különbséggel veszít, a tétünk visszajár, és ha a mérkőzés egygólos vereséggel, döntetlennel vagy akár csapatunk győzelmével végződik, az győzelmet jelent számunkra az adott szorzóval. 

Releváns hírek