Előnézet: Pótselejtező a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra (2. rész)

Minden focirajongó izgalommal várja a 2022-es katari világbajnokságot, még türelmetlenebben a sportfogadók. A cikkünk első részében három mérkőzésre néztünk közelebről. Folytassuk ezért a cikket a második részével, ahol még három mérkőzést mutatok be Önöknek az érdekében, hogy talán jobban tudjon eligazodni a sok fogadási lehetőség között.

Skócia kontra Ukrajna

TIPP: Skócia győzelme

Egy újabb rendkívül kiegyensúlyozott párbajnak lehetünk tanúi, legalábbis az oddsok szerint. A skótok otthon fogadják Ukrajnát, és valószínűleg éppen a hazai környezet játsza majd a főszerepet. Ha nem számítjuk a Csehországgal vívott EB meccset, a skótok utoljára 2019 szeptemberében veszítettek otthon. Ezzel szemben Ukrajna az elmúlt két évben csak Boszniát és Finnországot győzte le idegenben. A csapatok káderére tekintve valószínűleg egyenrangúak, de a hazai környezet biztonsága Skócia oldalán van. Ráadásul Ukrajna azonnal nyolc meccsből nyolcszor döntetlent játszott a selejtezőcsoportban. Skócia a csoportkörökből kiváló formában jutott idáig. Megnyerte az utolsó hat meccsét egymás után.

Svédország kontra Csehország

TIPP: Svédország győzelme

A pótselejtező sorsolás után leggyakrabban ez a kifejezés hangzott el a csehek szájából: „Rosszabbul is járhattunk volna”. Ez ugyan igaz, de a helyzet még mindig viszonylag rossz. Bár Svédország legnagyobb sztárja Zlatan Ibrahimovic nem lép pályára a házigazdánál, a sárga lapja miatt bűnhődik, a Svédország ereje még mindig nagy. A legutóbbi tizenkét hazai meccsből azonnal tizenegyet nyertek meg a skandinávok. Ráadásul olyan egységek is vereséget szenvedtek, mint Spanyolország, Horvátország és Lengyelország. El kell ismerni, hogy a minőség az előttünk álló svéd válogatottnál magasabb szinten van, mint a cseheknél. Patrik Schick legutóbbi remek teljesítményei vagy a West Ham-nál játszó Souček és Coufal duó hagyományosan jó teljesítményei mit sem változtatnak ezen. A minőség és a hazai környezet kulcsszerepet játszik majd ebben a küzdelemben, és mindkettő ebből a Svédország oldalán áll.

Wales kontra Ausztria

TIPP: Wales győzelme

A 2022-es világbajnokság első fordulójának utolsó párbaját Wales és Ausztria vívja. Ebben a párharcban is a hazai környezet kulcsfontosságú szerepet kap majd. Walest hagyományosan nehéz legyőzni otthon. A közelmúltban például a csehek is ezt tapasztalták, akik Walesben veszítettek a selejtezőn, vagy Mexikó, amely szintén veszített ott, bár cak egy baráti találkozón. Érdekesek azonban Wales és Ausztria válogatottjainak a kölcsönös mérkőzései is. Bár már néhány éves múltra tekintenek vissza, mégis valamiről tanúskodnak. 2017-ben Wales legyőzte Ausztriát a világbajnoki selejtezőn, valamint négy évvel korábban egy baráti találkozóban. A régebbi kölcsönös meccseknek már nincs értelme, ezért itt nem is említem őket. Ausztria idegenben tényleg nagyon sebezhető, mert mostanában csak a Feröer-szigetek és Moldovát tudta idegenben legyőzni. Ezután például Dániával vagy Izraellel veszítettek. Bár az oddsok azt próbálják jelezni, hogy a vendégek lesznek a meccs enyhe favoritjai, merem állítani, hogy ennek éppen az ellenkezője lesz igaz. Tegyen Ön is egy fogadást a házigazdára, akár a szerintem kiváló 22bet fogadóirodánál.

Releváns hírek