Előnézet: Pótselejtező a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra (1. rész)

A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság résztvevőinek többsége már ismert. Néhány belőlük azonban még mindig hiányzik. Éppen az utolsó belépőkért a tornára jövő év márciusában fognak harcolni a pótselejtezőn. Mely csapatoknak van esélyük tovább jutni a kínos pótselejtezőből? Nézzük az első részben az első három meccset. 

Olaszország kontra Észak-Macedónia

TIPP: Olaszország győzelme

Valószínűleg nem akadna túl sok szurkoló, aki azt gondolná a selejtező előtt, hogy az utolsó Európa-bajnok nem jut el Katarba már a csoportból. Olaszország ugyan soha nem kapott ki a csoportban, de négyszer döntetlent játszott, ami a pótselejtezőbe küldte őt. Különösen sajnálatos a hazai döntetlene Bulgáriával és Svájccal. A kádere minőségét tekintve azonban Olaszországnak még nagyon reális esélye van bejutni a világbajnokságra. Az útjában elsőnek az Észak-Macedónia áll. Bár a selejtezőcsoportjában meglepetést okozott a második helyével, a mérkőzésekben az erősebb ellenfelekkel rendszeresen lebukik. Az egyetlen kivétel a Németország felett aratott győzelem egy bizarr meccsen az év elején, amely ráadásul nézők nélkül zajlott le. Az EB megnyerésével megerősített Olaszországnak nem lehet gondja a pótselejtező ellenfelével.

Portugália kontra Törökország

TIPP: Törökország győzelme

Ennek a meccsnek talán nem kellene olyan egyoldalúnak lenni, mint ahogy azt a fogadóirodák oddsajánlata sugallja. Portugália csak a második helyen végzett az egyik legkönnyebb csoportban, amikor az utolsó mérkőzésen hazai pályán vereséget szenvedett Szerbiától. A határozottan nehezebb csoportban Törökország csak Hollandiával nem volt sikeres. A portugálok ellenfele érdekes játékstílust gyakorolt ​​az elmúlt hónapokban. A bebiztosított védelemre épül, ugyanakkor rendelkezésre állnak a gyors lábú játékosai, akik támogatni tudják a támadást. Ez Portugáliára kifizetődő lehetne, különösen akkor, ha a Cristiano Ronaldo körüli csapat nagyon támadóan lesz hangolva, és valószínűleg ez így is lesz. Ráadásul Portugália aranygenerációja öregszik és lassul, ami egy újabb előnyt jelent az ellenfelei számára. Ezen a meccsen sok olyan nyomot találunk, amelyek arra utalnak, hogy meglepetés következhet be. Ráadásul egy nagyon vonzó szorzóért.

Oroszország kontra Lengyelország

TIPP: Lengyelország győzelme

Ezen a meccsen a legutóbbi, alig néhány hónapja lezajlott kölcsönös párharcból lehet kiindulni. Oroszország csak 1:1 döntetlent játszott Lengyelországgal, pedig a lengyel csapat nagyon messze volt a teljességétől. A pályára nem lépett sem Robert Lewandovski, sem a többi lengyel sztár. A túl magas szorzót Lengyelországra valószinűleg Lengyelország legutóbb szereplése is okozta a nemzetközi versenyen. Az Euro-n ugyanis már a csoport meccsek után pakolták a cuccait. Ugyanakkor a lengyel káder határozottan rendelkezik jó minőséggel. Már a selejtezőcsoportban bizonyított, ahol nem volt sikeres csak a szuverén Angliával. Ha az útját nem keresztezi sérülés, a jelenlegi lengyel káder mindenképpen jobb minőséget nyújt, mint az orosz. Ráadásul az államok közötti távolság is elfogadható, így nem áll fenn az utazási fáradtság veszélye. Arra lehet számítani, hogy túl sok gól nem születik a mérkőzésen, és alighanem csak néhány esély lesz látható, de éppen ilyen meccseken lehet értékelni, hogy ott van Lewandovski nekik a csapatban. Arról, hogy a vendégcsapatnak egészen tisztességes  esélye van tovább jutni, tanúskodik a folyamatosan csökkenő szorzó is a lengyel játékosokra. Ennek ellenére még mindig megvan az értéke. Elég csak fogadást kötni, akár a 22bet fogadóirodánál.

Releváns hírek