Élő fogadás a kézilabdára (teszt az alul/felett rendszerre a második félidőben)

A kézilabda az egyik legjobban kiszámítható sportok közé tartozik. Ezért egy jó fogadási rendszerrel nyereséges lehet ebben.

Az egyik korábbi fogadási rendszerben több lehetőségre is rámutatottunk, hogyan lehet növelni a fogadásból származó nyereséget a kézilabdára. Mindezek a tippek és trükkök az élő fogadással voltak kapcsolatosak, és úgy döntöttem, hogy végignézem és tesztelem őket.

Az első tanács az volt, hogy fogadjunk overre, ha az első félidő alul végződött, és fordítva, alul-ra, ha az első félidő over-el végződött. Az ötlet mögött az az állítás húzódik meg, hogy a kézilabda gyakran két teljesen különböző félidőt kínál – a nagy variáció és egy esetleges stratégiaváltás miatt.

Bármilyen érdekesen is hangzik ez a kijelentés, a tapasztalt fogadók valószínűleg azt fogják válaszolni erre, hogy Ön ne hagyja magát elragadtatni. Igen, igaz, hogy a kézilabda két különböző félidőt tud hozni, de az is igaz, hogy két ilyen különböző félidőt azért nem hoz olyan gyakran.

Más szavakkal mondva, az első és a második félidő összpontszámának különbsége általában meglehetősen kicsi. Az esetek több mint 75%-ában az eltérés nem ér el több, mint 5 pontot. Sőt, az esetek több mint 80%-ában nem többet, mint 6 pontot.

Ez igazán nagyon kevés ahhoz, hogy erre építhető legyen valamilyen mechanikus stratégia. Továbbá is ez még más részletektől is függene, és így ennek a stratégiának a könnyű kihasználása teljesen megbomlik.

A szorzó mint minden haszon hajtóereje

E stratégia működésének messze a legnagyobb akadálya azonban a szorzó. Ha nem kapjuk meg a megfelelő szorzót az over/under fogadásnál, akkor teljesen mindegy, hogy hosszú távon hány over vagy under fogadást szerzünk a meccsen. És nem számít a többi részlet sem. 

A szorzó megfelelő értéke az egyetlen mozgatórugója a profitfogadásnak. Ha 2,10-es szorzóval akarunk fogadni overt, akkor a tét megtérülhet, de ha ugyanezt 1,70-es szorzóval fogadja, akkor az is könnyen előfordulhat, hogy nagyon negatív várható értékkel fogad.

A bukmékerek is ezzel az ötlettel dolgoznak. Lehetséges, hogy az over/under-re olyan fogadást ajánlanak, ami egy kezdő fogadó szempontjából az egyetlen fontos dolognak tűnhet, de azonban ezt a fogadást kedvezőtlen szorzóval tudják ajánlani (és gyakran így ezt fel is ajánlják). 

Tehát ahhoz, hogy a kézilabdában értékkel fogadjon a felett/alatt-ra (méghozzá élő fogadást), sokkal részletesebb ismeretekre lesz szüksége erről a sportágról. Nem beszélve az egy kicsit pontosabb valószínűségszámításokról. Csak ezután vehetjük figyelembe a szorzókat, és végre megvizsgálhatjuk, van-e egyáltalán valamilyen értéke a fogadásnak.

Jó tipp, de egyáltalán nem rendszer

Ebből a szempontból tehát a fent említett dolog inkább egy jó tippnek tűnik, nem pedig egy mechanikus fogadási rendszernek, aminek mindig és mindenhol működnie kellene. Ahhoz, hogy így valóban nyereséggel tudjon fogadni, pontosabban kell megbecsülnie az esélyeket, és össze kell vetnie azokat a kínált szorzókkal. Ez az egyetlen módja annak, hogy value bet, tehát fogadást értékkel tegyen, ami hosszú távon az egyetlen módja annak, hogy profitot érjen el. Például jó szorzókat kínálnak a 22bet fogadóirodánál. 

Releváns hírek