Az EURO 2020 (2021) – mit tudunk a halasztott bajnokságról – a legalapvetőbb információk

A Covid-19 járvány és az azzal járó szövődmények miatt az EURO 2020-ra nem az eredetileg meghatározott határidőn belül került sor, hanem az idei évre volt halasztva. Együtt azzal, ahogyan közeledik a bajnokság, egyre több információval rendelkezünk, amelyet érdemes megosztani Önökkel, az olvasóinkkal. Ezért készítettük el ezt a cikket.

Az EURO 2020 bajnokság a koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezettnél egy évvel hosszabb lesz.

EURO 2020 vagy EURO 2021?

Annak ellenére, hogy az EURO 2020-ra 2021-ben kerül sor, megtartja az eredeti nevét (számát), azaz az EURO 2020-ot. Tekintettel a körülményekre nem hiba a tervezett bajnokságot EURO 2021-nek jelölni, de én tartom magam a hivatalos névnél ebben a cikkben.

Milyen terminusban játsszák az EURO 2020-at?

Az EURO bajnokság 2021-re halasztása az egyetlen újdonság a bajnokság megszervezése szempontjából. Minden szokás szerint az EURO 2020 a nyári hónapokban – júniusban és júliusban – kerül megrendezésre. Az EURO 2020 június 11-én indul és július 11-ig tart. Elsőként az EURO 2020-on Törökország és Olaszország csapatai indulnak. Ennek a meccsnek a kirúgását este 21 órára tervezik. A következő napokban az EURO három mérkőzést hoz naponta egészen a selejtezőig.

Hol játszák az EURO 2020-at?

Az EURO 2020-nak nincs szervező országa. Tavaly az UEFA az alapításának a 60. évfordulóját ünnepelte, és ilyen módon akarta támogatni az ünnepségeket.

Az EURO 2020 alapcsoportjait 12 európai országban – Angliában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Dániában, Írországban, Romániában, Hollandiában, Magyarországon, Spanyolországban, Skóciában és Azerbajdzsánban – játsszák. A döntőre Angliában kerül sor.

Hol lehet élőben nézni az EURO 2020 programját?

Az EURO 2020 élő közvetítéseit többek között megtekintheti a fogadóirodákban is (Élő ajánlat). Ezzel az alkalommal örülhet a versenyekre a tárgyi-díjakért is, amelyek általában ezeket az közvetítéseket kísérik, különösen a 22bet, vagy 1xbet, 20bet, Betwinner fogadóirodákban.

A közvetítés megtekintéséhez regisztrálnia kell a fogadóirodáknál (gyakran 100 euró bónuszt is kap ingyen), be kell fejeznie a regisztrációt, beleértve személyazonosságának az igazolását (internetbanking úton is elvégezhető), majd fogadjon legalább € 1.

EURO 2020 – szorzók

Szorzók az EURO 2020-ra minden fogadóirodánál elérhetők. Eddig elérhetők a szorzók a bajnokság első mérkőzéseire (klasszikus szorzók a győzelemre / döntetlenre / vereségre, over / under stb.), de a bajnokság győztesére és a legjobb góllövőre is.

EURO 2020 – mérkőzések

Az EURO 2020 bajnokság első mérkőzését Június 11.-én játsszák 21:00 órától. Ezen a meccsen Törökország és Olaszország csapatai mérkőznek meg egymással. Továbbá a csoportos szakaszban minden nap három mérkőzést láthatunk.

Lesznek nézők a tribünökön?

Az UEFA továbbra is tárgyal az egyes szervező országokkal a lehetőségről beengedni a nézőket a tribünökre. Az már most teljesen világos, hogy nem várhatunk telt tribünöket, másrészt a nézők jelenlétének minden stadionban jelen kellene lenni, bár korlátozott számban.

Az UEFA annak az érdekében, hogy legalább a szurkolók részére biztosítja igazán a belépést, lemondta a korábban tervezett mérkőzéseket Bilbaóban és Dublinban, ahol a világjárvány helyzet még nem ideális. A mérkőzéseket ezekből a városokból Sevillában, illetve Szentpéterváron játszák le.

Az EURO stadionokat azonban csak részben töltik fel, kivéve talán a budapesti stadiont, ahol a stadionnak 100% -osan meg kellene lennie telve. Más városokban ekkor körülbelül 25% -os, azaz kb. körülbelül 10-20 ezer emberről van szó a stadion méretétől függően.

EURO 2020 és a Covid 19

Az EURO 2020-at nagy valószínűséggel más higiéniai intézkedések is kísérni fogják, mint például a PCR-tesztek stb. Nagyon valószínű, hogy a játékosoknak nem lesz szabad mozgásuk, inkább az úgynevezett “buborékban” fognak játszani. Még akkor is, ha ezek az intézkedések hivatalosan nem lesznek bejelentve, nagyon valószínű, hogy az egyes csapatok vezetése gondoskodik róla, félve valamelyik játékosa elvesztésétől.

Az egyes stadionokra való belépés természetesen csak védőmaszkban lehetséges. Egyelőre nem tudni, hogy valamelyik ország megköveteli-e a stadion látogatóitól valami hasonlót, mint a Covid útlevél (vagyis annak a negatív tesztnek az igazolását, amelyet a látogató valamivel a mérkőzés előtt teljesített), azonban nem lepődnék meg egy ilyen intézkedésen.

Arra is számítani lehet, hogy a stadionokra és a többi térségre, ahol a játékosok mozogni fognak, szigorúbb higiéniai feltételek fognak vonatkozni, hasonlóan mint néhány tenisz Grand Slam-on, ahol gyakrabban mossák az asztalokat a frissítő standokon, üléseket stb.

Hol lehet jegyet vásárolni?

A jegyek az EURO 2020-ra természetesen elkeltek. Ha valamelyik meccset szeretné látni, akkor nem marad más hátra, hogy rábízza magát valamilyen sport utazási irodára, vagy jegyeket szerezhet közvetlenül a helyszínen (a viszonteladóktól).

Releváns hírek