A 3 legnagyobb hiba a fogadásnál az NBA-re

Az NBA egyike a legnehezebb ligákból a fogadásra. A játék egyes területein tapasztalható eltérések, ugyanúgy, mint az ingadozások a formációkban és egyes játékosok erőfeszítéseiben, előre nem feltételezhető eredmények halmához vezet. Tekintettel erre a fogadók csak akkor lehetnek sikeresek, ha tudják, mi a fontos és mi nem. Valójában nem minden tényező, amely az első pillantásra fontosnak tűnik,  jelenik meg igazán a végeredményben. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a legnagyobb 3 hibát a fogadásnál az NBA-re.

Az NBA egy olyan sajátos bajnokság, amelyben a fogadás szokásos megközelítése nem úgy működik, mint más sportágakban.

Az idegenben játszott és hazai mérkőzések azonos értékelése minden csapat számára

A mérkőzések otthoni lejátszása a csapatok túlnyomó többségének előnyt jelent, sportágtól függetlenül. Ez nem újdonság, azonban nem minden hazai előny azonos.

A hazai csapatok jobban játszanak, mert az oldalukon áll a közönség, ismerik a környezetet, és a mérkőzés előtt nem kényszerülnek nagy távolságokra utazni. Meg kell jegyezni, hogy egyes csapatok sokkal jobban értékelik a hazai játékot, mint mások.

Egy példa a múltból

A Philadelphia 76ers a 2019/20-as szezonban ugyan csak a hatodik helyen állt a Keleti Konferenciában, azonban otthon 31:4 eredménnyel messze a legjobb csapata volt az egész versenynek. Az eredményeit az idegenben játszott mérkőzései rontották. Ha ebben a szezonban Philadelphiára fogadott, akkor ezeket a statisztikákat is figyelembe kellett vennie. Nyilvánvaló, hogy abban az évadban Philadelphiának nagy hátránya volt az idegenbeli meccsekben. 

Másrészt a 2019/20-as szezonban Lakers otthon 25 győzelmet szerzett és 10 vereséget szenvedett, míg idegenben 27 győzelmet szerzett és 9 vereséget szenvedett, így az idegenbeli mérkőzésekben volt jobb rájuk fogadni.

Tekintettel erre tudnia kell, mennyire fontos az adott csapat számára a hazai előny. Egyes csapatok otthon nem olyan sikeresek, mint mások.

A back-to-back mérkőzések hatásának a túlbecsülése

Nem vagyok benne biztos, hogy mikor vált ez a pont annyira fontossá, de az elmúlt öt-hat évben rátaláltam egy olyan jelenségre, amikor a fogadók egy sorban az összes olyan csapat ellen fogadtak, amelyek  back-to-back meccset játszanak.

Az első pillantásra ennek van értelme. Az egy nap második mérkőzése, különösen egy idegenbeli mérkőzés, nagyon igényes lehet, de az adatok azt mutatják, hogy a játékosok túlbecsülik annak a hatását.

Figyelmeztetés?

Az egyik társaság 10 évvel ezelőtt kutatta ezt a jelenséget, és arra a következtetésre jutott, hogy ha olyan csapatok ellen fogad, amelyek back-to-back mérkőzést játszottak, akkor az esetek 50,7% -ában nyert volna. Ha ehhez hozzá számítjuk a marzsot 10% -os értékben, ez azt jelenti, hogy pausál fogadással erre a lehetőségre pénzt veszít.

Természetesen a fogadóirodák tudják, hogy a fogadók az NBA-re szenvednek ezzel a téveszmével, és ennek megfelelően állapítják meg a szorzókat. Ez ismét bizonyítja, hogy a szerencsejáték világában nincs semmi olyan, mint egy könnyű nyeremény.

Ha semmi másra nem talál rá azon kívül, hogy egy back-to-back meccsről van szó, akkor jobb lesz, ha nem fogad erre a meccsre.

Ignorálja a speciális fogadásokat

Tudom, tudom. A speciális fogadások általában rossz ötlet, azonban az NBA-ben nyereségesek lehetnek. Amikor speciális fogadásokról beszélek, akkor elsősorban egy konkrét játékos által megszerzett pontokat értem ezzel. A legjelentősebbek az adott csapat két legjobb kosárdobói.

Előre megmondani, hogy egy játékos mennyit fog szerezni egy konkrét meccsen, viszonylag nehéz, de könnyű eligazodni egy egyszerű kulcs szerint – várja ki, amíg egy játékos nagyszerű mérkőzést játszik le, és a következő meccsben fogadjon rá under-t. Ilyen pillanatokban ugyanis az over /under határértéke jelentősen megemelkedik, és a fogadóirodák és a fogadó nyilvánosság egyszerűen túlértékeli az adott játékost.

Figyelem: Ezt a tanácsot nem lehet átalányként venni, mint egy meghatározó pontot és golyóálló fogadási stratégiát. Csak egy tanácsról van szó, ahol értékes szorzókra találhat rá, mint például a 22bet bukmékernél. A többit meg kell vizsgálnia a meccs előtti elemzés segítségével.

A 3 legnagyobb hiba a fogadásnál az NBA-re – következtetés

Ha a fogadásnál az NBA-re ugyanazt a megközelítést választja, mint a fogadásnál más sportokra, akkor csak nehezen fog nyerni. Ki kell igazítania a stratégiáját, és az egyedi fogadási lehetőségekre kell összpontosítania. Vegye figyelembe a fent említett tanácsokat, ezek segítenek legyőzni azokat a legnagyobb buktatókat is.

Releváns hírek